MARCEL NEUHVATLJIV

Ivici za stotinku pobjeglo postolje, Hirscher prvi

24.01.2012 u 21:55

Bionic
Reading

Marcel Hirscher se nakon dvije diskvalifikacije vratio pobjedničkim navikama u Schladmingu, a Ivica Kostelić zauzeo je četvrto mjesto i zadržao vodstva u ukupnom i slalomskom poretku

Kostelić je nakon prve vožnje držao šestu poziciju, a uvjerljivo najbrži u Schladmingu bio je Marcel Hirscher.

Ivica je u drugu vožnju krenuo pomalo rezervirano, ali je u završnici 'nagazio' i zaslužio pomak na četvrto mjesto. Ispred je ostao večeras najbolji iz sjajne plejade Talijana Stefano Gross, a u međuvremenu su svoje prednosti iz prve vožnje obranili i Mario Matt, te sjajni Hirscher koji je proslavio šestu pobjedu sezone.

Matt je u cilju bio jednu stotinku ispred Kostelića što je hrvatskom majstoru odnijelo i sedmo postolje u osmom ovosezonskom slalomu, ali i dalje ostaje sjajan podatak da u skijaškom ruletu Ivica ove sezone još nije bio izvan kruga najboljih pet. Posebno je to razveselilo brojne austrijske navijače koji su glasnim zvižducima popratili Kostelićeve vožnje.

Novom pobjedom Hirscher se u ukupnom poretku približio na 80 bodova vodećem skijašu svijeta Kosteliću, dok je u slalomskom poretku preskočio Devillea i tri slaloma prije kraja zaostatak za vodećim Kostelićem smanjio na 135 bodova.

Poredak:

1. Marcel Hirscher (AUT) 1.43.01
2. Stefano Gross (ITA) +0.22
3. Mario Matt (AUT) +0.30
4. Ivica Kostelić (HRV) +0.31
5. Naoki Yuasa (JAP) +0.50
6. Ted Ligety (SAD) +0.96
7. Jens Byggmark (ŠVE) +1.03
8. Reinfried Herbst (AUT) +1.26
9. Benjamin Raich (AUT) +1.28
9. Andre Myhrer (ŠVE) +1.28
...

Prva Kostelićeva vožnja...
...i druga