nba liga

Ivica Zubac odigrao još jednu sjajnu partiju u pobjedi LA Clippersa, Giannis se ozlijedio...

17.02.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Los Angeles Clippersi su slavili 116:107 na gostovanju u Phoenixu, a hrvatski košarkaški reprezentativac Ivica Zubac je u pobjedu svoje momčadi ugradio 13 koševa i 12 skokova

U dvoboju momčadi koje se nalaze na pozicijama koje donose izravan plasman u doigravanje u Zapadnoj konferenciji, LA Clippersi su ostvarili značajnu pobjedu na gostovanju u Phoenixu 116:107.

Značajan doprinos je dao i hrvatski centar Ivica Zubac koji je postigao 13 koševa uz 12 skokova, što mu je 21. 'double-double' učinak u ovoj sezoni. Po 26 koševa su postigli Paul George i Terance Mann, a Kawhi Leonard je svih 16 koševa postigao u drugom poluvremenu.

Sunsi su imali lošu šutersku večer pa je Devin Booker postigao samo jednu tricu iz šest pokušaja te nije uspio već na ovoj utakmici postati novi klupski rekord po broju ubačenih trica već se samo izjednačio sa Steveom Nashom (1051). Booker je završio sa 19 koševa i devet asistencija.

Najbolji strijelac Sunsa bio je Josh Okogie s 24 koša, a Deande Ayton je postigao 18. Navijači Phoenixa još uvijek s nestrpljenjem čekaju prvi nastup Kevina Duranta u dresu Sunsa, jer će ponajbolji košarkaš današnjice sigurno popraviti "krvnu sliku" momčadi koja se s učinkom 32-28 nalazi na petom mjestu u Zapadnoj konferenciji, s jednom pobjedom manje od četvrtoplasiranih LA Clippersa (33-28), koji su ih sinoć prestigli na ljestvici.

Slavljem 112:100 na gostovanju u Chicagu košarkaši Milwaukee Bucksa došli su do 12. uzastopne pobjede i time izjednačili najduži ovosezonski pobjednički niz koji su do sada imali Brooklyn Netsi, iako je u ranoj fazi utakmice ozlijeđen njihov kapetan Giannis Antetokounmpo.

Početkom druge četvrtine grčki reprezentativac je u jednoj obrambenoj akciji pao preko suparničkog igrača Cobyja Whitea i nespretno se dočekao na desni dlan. Uz bolnu grimasu na licu i praćen liječničkom ekipom Antetokounmpo se zaputio u svlačionicu i više se nije vraćao u igru.

Prve obavljene pretrage nisu pokazale nikakva oštećenja, ali je neizvjesno hoće li Grk moći predvoditi momčad koja će nositi njegovo ime na nedjeljnoj All-Star utakmici u Salt Lake Cityju protiv izabranika LeBrona Jamesa.

Iako je igrao nešto više od devet minuta Giannis je na ovoj utakmici uspio postati najbolji asistent u povijesti Bucksa. S tri dodavanja je došao do ukupnog broja od 3274 asistencije u deset sezona te je za dvije asistencije nadmašio dosadašnjeg rekordera Paula Presseyja.

Njegovi suigrači su nadomjestili njegov izostanak u preostalom vremenu i došli do uvjerljive pobjede ne ispuštajući nijednog trenutka prednost, koja je iznosila najvećih 25 koševa sredinom zadnje četvrtine.

Brook Lopez je postigao svoj ovosezonski rekord s 33 koša, a tome je dodao i sedam skokova te četiri blokade. Jevon Carter je ubacio 22 koša uz šest skokova i šest asistencija. Po 15 koševa postigli su AJ Green i Jrue Holiday koji je imao i devet asistencija.

U šuterski lošoj večeri domaće momčadi najbolji igrač Bullsa bio je Nikola Vučević s 22 koša i 16 skokova. Zach LaVine je ubacio 18, a Patrick Williams 16.

MIlwaukee je s učinkom 41-17 na pobjedu iza vodećeg Bostona (42-17), a Chicago je šestim uzastopnim porazom pao na 26-33 i nalazi se na 11. mjestu te je ispod crte za plasman u razigravanje u kojem će sudjelovati momčadi koje će na kraju osnovnog dijela sezone biti plasirane od osme do desete pozicije u obje konferencije.

Unatoč lošem početku dvoboja u Minneapolisu i zaostatku od 20 koševa već u prvoj četvrtini, košarkaši Washingtona stigli su do gostujuće pobjede 114:106, ponajviše zahvaljujući Bradleyju Bealu koji je 13 od svojih 35 koševa postigao u završne četiri i pol minute.

Wizardsi su do prvog vodstva na utakmici (107:106) došli 74 sekunde prije kraja dvoboja, nakon trice Kylea Kuzme. Timberwolvesi su ostali bez koša u zadnjih 2:18 minuta pa je Washington serijom 12:0 došao do svoje četvrte pobjede u posljednjih pet dvoboja. Kuzma je u nju ugradio 16 koševa, Corey Kispert 15, a Kristaps Porzingis 14.

Anthony Edwards je bio najbolji strijelac domaće momčadi s 34 koša. Kyle Anderson je ubacio 18, a Rudy Gobert je spojio 17 koševa i 19 skokova.

Standings provided by Sofascore