SuperSport HNL

'Kraljevi remija' sastaju se u Koprivnici; evo gdje gledati današnji susret Slaven Belupa i Šibenika

17.02.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 22. kola SuperSport HNL-a danas u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Šibenik (17 sati, MAXSport 1, MAXtv). Sudar je to momčadi koje su ove sezone u ligi odigrale najviše utakmica bez pobjednika, 'farmaceuti' su remizirali osam puta, a Šibenik čak deset

Današnjim susretom Slaven Belupa i Šibenika (17 sati, MAXSport 1, MAXtv) započinje 22. kolo SuperSport HNL-a. Domaćin danas traži prvu pobjedu u 2023. godini, a gosti iz Šibenika se nakon velikih promjena u momčadi i na klupi još uvijek uigravaju.

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK, 17 SATI, MAXSport 1, MAXtv

Slaven Belupo u 2023. godini još ne zna za pobjedu. 'Farmaceuti' su tri puta remizirali (Istra, Dinamo, Osijek) te izgubili od Varaždina. U te su četiri utakmice zabili samo jedan gol, a trener Zoran Zekić nada se da će njegovi napadači danas napokon proraditi.

'Za nas će Šibenik biti jako zahtjevna utakmica, mogu reći dosta bitna. Pokazalo se do sada da se mi s takvom vrstom protivnika zapravo najteže borimo, što mi je u nekim trenucima i razumljivo. Jako bitan će biti taj psihološki moment. U dobrom smo ritmu, ali nažalost, već sam to rekao, u zadnje smo dvije utakmice trebali uzeti bodovno malo više. Nedostaje nam zadnji dodir da zabijemo gol i tada bi nam svima bilo puno lakše. Šibenik je protivnik koji je dobio par pravih pojačanja, bitno je drugačiji nego što je bio jesenas. Potrudit ćemo se suprotstaviti se na pravi način, kaže Zekić i dodaje:

  • +7
Osijek - Slaven Belupo, 21. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Šibenik je u posljednja dva kola pokazao dva različita lica. Protiv Gorice je to bila jedna zaista fantastična utakmica. Protiv Lokomotive rezultat je po njih bio ružan, ali tko je gledao utakmicu mogao je vidjeti da se ona u određenom trenutku lomila i razlika je što Šibenik tada nije zabio gol dok je Lokomotiva u tome uspjela. Dosta je ovo teška utakmica za pripremu, Šibenik trenutno nema definiran niti sustav. Do sada su igrali 3-5-2, pa s četvoricom otraga, pitanje je hoće li ostati u tom izdanju ili će nešto mijenjati. Tim više se moramo pripremati za sebe i rješavanje svojih problema.'

'Farmaceuti' ipak neće biti u punom sastavu...

'Nažalost ponovno imamo problema, ta viroza nikako da nas prođe. Traje ona u našim redovima već nekih mjesec i pol dana, svakog tjedna se netko iznova razboli. Kapetan Mateo Kocijan nam je van stroja, nažalost. Kad se malo slegnu dojmovi, imao je sjajnu partiju na poziciji za koju je saznao dva sata prije susreta da će je igrati. Od kako sam ovdje ne mogu se sjetiti da me jedan igrač toliko oduševio svojom sigurnošću, karakterom, bio je zaista pravi kapetan i sada će nam jako nedostajati', kaže Zekić koji se još jednom osvrnuo na neefikasnost svoje momčadi:

Osijek - Slaven Belupo 0:0, 21. kolo SuperSport HNL-a (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/croatel

'Imamo dosta utakmica bez poraza i to je možda ono što bismo trebali potencirati. Da smo dosta utakmica bez pobjede, jesmo, ali u svim nam je tim utakmicama nedostajao taj finiš, što je i najbitnije u nogometu. Imali smo i sada u Osijeku nevjerojatan broj situacija, imali smo deset polukontri i kontri koje smo trebali završiti na bolji način. Izgledali bismo još opasnije. Radimo puno na tome i nadam se da ćemo biti nagrađeni.'

A Šibenik je najvažniju utakmicu odradio prije dva tjedna, u 20. kolu kad je kao gost pobijedio Goricu 3:0 u izravnom okršaju za ostanak u ligi. U prošlom su kolu Šibenčani teško stradali na svom terenu, Lokomotiva ih je svladala 4:0.

  • +14
Šibenik - Lokomotiva, 21. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Sve nas je razočarao poraz protiv Lokomotive. Nije mi niti malo sjelo kako smo se u tom susretu postavili baš kao i naš karakter. Pričao sam s igračima o tome, svjesni su da se tako ne mogu upisivati pobjede. Pristup u Velikoj Gorici bio je potpuno drugačiji i moja je želja da takav bude i u susretu protiv Slaven Belupa pa da ostvarimo pozitivan rezultat', kaže novi/stari trener Šibenika Damir Čanadi te napominje:

'Nije toliko bitno igramo li lijepo za oko ili ne, ono što je važno je osvajanje bodova. Mi moramo trenirati, biti stabilni. Na treninzima vidim kvalitetu, a sada treba nove igrače uvesti u sustav.'

Napomenimo kako je čak posljednjih pet susreta ovih protivnika u Koprivnici završilo bez pobjednika, a u posljednjem ovosezonskom srazu Slaven Belupo je na Šubićevcu slavio 2:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore