pothvat vrijedan divljenja

Ivica Kostelić nakon 22 dana plovide preko Atlantika stigao u cilj, a u more skočio u dresu s brojem koji ga podsjeća na senzacionalni uspjeh star 20 godina

30.11.2021 u 15:41

Bionic
Reading

Najuspješnijih hrvatski skijaš, Ivica Kostelić, pobjednik Svjetskog kupa 2011. i vlasnik četiriju olimpijskih srebrnih medalja i kolekcije odličja na svjetskim prvenstvima, nakon spuštanja po bijelim padinama, prebacio se na morske pučine. Prije 22 dana krenuo je u avanturu dugu gotovo 7400 kilometara

Nakon 22 dana plovidbe oceanom i isplovljavanja iz Le Havrea, Ivica Kostelić okončao je offshore jedriličarsku utrku 'Transat Jacques Vabre', a u koju je krenuo na jedrilici 'Croatia Full of life' s Francuzom Antoineom Callisteom.

Sretan, presteran, ali i vidno umoran i iscrpljen, Ivica Kostelić u cilj je uplovio noseći na sebi hrvatski tres s brojem 64, što je ujedno i podsjetnik na njegov prvi, veličanstveni uspjeh, odnosno pobjedu iz Aspena 2001. godine, kada je pobijedio sa startnim brojem 64. Prema fotografijama, vidljivo je da je u tom dresu i skočio u more.

Dragi prijatelji! Preplovili smo ocean, ostavili smo dugu brazdu iza nas. Čovjekova je sudbina da ta brazda, kao i svaki drugi njegov trag, kratko traje. Valovi su već poklopili našu rutu i ostaje samo priča; ona nadživi naše tragove i učini ih vječnima. Priča pak vrijedi samo ukoliko se može podijeliti. Sinoćnjim ulaskom u cilj Transat Jacques Vabre, nakon 22 dana tvrdog utrkivanja, mogao sam pročitati vaše poruke koje su mi potvrdile ono sto vrijedi: da ste uvijek bili uz mene i da smo mogli dijeliti istu priču. Hvala vam za to.

Svakog iole produhovljenog čovjeka prelazak oceana preplavi oceanom emocija, a posebno kada je taj prelazak začinjen natjecateljskom strašću i naporom. Oprostit ćete mi stoga sto ću analizu regate ostaviti za neku drugu priliku, a sada ću pustiti da me obuzme čar spokoja koji nastane kada se nakon 22 dana jurnjave odjednom zaustavite, kada grmljavinu krijeste zamjeni tišina sigurne luke, kada blagi noćni povjetarac šapne umornom mornaru: mirno spavaj.

'Croatia Full of Life' prošla je ciljnu liniju u luci Fort de France na otoku Martinique nakon 22 dana utrkivanja, zauzevši 17. mjesto od 45 brodova u Klasi 40.