I UEFA MU SE 'POKLONILA'

Ivan Rakitić stava kao i Luka Modrić, a otkrio i zašto ne bi 'kopirao' Ronalda

13.05.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić (35), kojeg je u petak UEFA izabrala za igrača tjedna, rekao je kako ne razmišlja o odlasku iz Seville te da želi raditi u klubu i nakon okončanja igračke karijere.

'Želim igrati dok god se vidim sposobnim pomagati ekipi i imati u važnu ulogu u njoj. Sada se osjećam snažnim, konkurentnim, primjećujem da me suigrači trebaju na terenu i izvan njega', izjavio je Rakitić u intervjuu za španjolski sportski portal Relevo.

'Nadam se produženju ugovora i što dužem ostanku ovdje', dodao je bivši hrvatski reprezentativac, podsjetivši nas ovim stavom na Luku Modrića, koji s istom ljubavlju igra (i želi nastaviti igrati) u Realu.

Rakitić ima ugovor sa Sevillom, jedanaestoplasiranom momčadi španjolskog prvenstva, do 30. lipnja 2024. godine i jedan je od kapetana momčadi.

Priprema se, međutim, za razdoblje nakon igranja pa je završio tečaj sportskog menadžmenta u organizaciji UEFA-e, a također se prijavio i u Hrvatskom nogometnom savezu u program dobivanja trenerske licence.

'Trenutačno još uvijek ne znam što ću raditi kasnije jer sam uvjeren da je preda mnom i dalje razdoblje na zelenom terenu. No, također sam svjestan da mi više nije 25 godina pa pomalo gledam čime se baviti u budućnosti', rekao je bivši hrvatski reprezentativac, osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva 2018.

Europski nogometni savez (UEFA) proglasio je Rakitića najboljim igračem tjedna u kojem su odigrane dvije polufinalne utakmice Europske lige. Rakitić je u četvrtak nastupio za Sevillu u prvoj polufinalnoj utakmici kod Juventusa koja je završila 1:1.

  • +20
Europska liga: Juventus - Sevilla (prva utakmica polufinala) Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Istaknuo se oduzimanjem lopti protivničkim igračima te udarcem iz daljine prilikom kojeg je lopta išla pod gredu, ali ju je vratar talijanske momčadi uspio obraniti, pokazuje video koji je u petak objavila UEFA na svojoj internetskoj stranici.

Rakitić, koji je imao 88 posto uspješnih dodavanja, proglašen je najboljim igračem u konkurenciji Federica Gattija iz Juventusa, Edmonda Tapsobe iz Bayer Leverkusena i Nemanje Matića iz Rome.

Rakitić smatra Juventus favoritom za osvajanje naslova, no uvjeren je u prolazak svoje momčadi.

'Moramo se samo koncentrirati na svoju igru', napomenula je 'desetka' Seville, s kojom je već osvojila Europsku ligu 2014.

Rakitić je u četvrtak odigrao 290. utakmicu za Sevillu čime se izjednačio s bivšim francuskim igračem Fredericom Kanouteom (45) kao stranac s najviše nastupa za taj andaluški klub. U nedjelju bi u utakmici španjolskog prvenstva kod Valladolida trebao postati stranac s najviše nastupa.

'Nevjerojatno je što sam došao nadomak toga. Moja kćer mi rekla da ja uopće nisam stranac, a ja sam joj odgovorio da doista nisam, ali se vodim tako', rekao je i dodao da se nada još mnogim pobjedama i trofejima u bijelo-crvenom dresu.

Rakitić je igrao za Sevillu od siječnja 2011. do lipnja 2014., kada je otišao u Barcelonu, pa se vratio u rujnu 2020.

Sevillu, od kuda mu je supruga Raquel, ne misli opet napustiti zbog obitelji i želje da ostane živjeti ondje. A ne poput Ronalda otići, npr. u Saudijsku Arabiju.

'Poštujem svakog igrača koji se na kraju odluči za posljednje iskustvo, ili avanturu, daleko u inozemstvu no sve moje misli usmjerene su na Sevillu', rekao je.

'Ovdje imam sve što želim i trebam. Osjećam da mogu igrati još neko vrijeme i pregovarati s Monchijem (sportskim direktorom) i potpredsjednikom kluba oko nastavka igranja. Draže mi je to nego ih pitati možemo li dogovoriti neku funkciju izvan terena', zaključio je Rakitić.