PORUKA IZ SEVILLE

Ivan Rakitić bio je sjajan u pobjedi nad Unitedom; evo što nam je skromno priznao

21.04.2023 u 11:00

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 35-godišnji Ivan Rakitić, kao pravi kapetan predvodio je Sevillu do velike pobjede 3:0 nad Manchester Unitedom i još jednog plasmana u polufinale Europske lige. Za svoju je prezentaciju dobio visoku ocjenu te je uz En-Nesyrija, golmana Bona i stopera Badea najbolje ocijenjeni igrač u sinoćnjoj utakmici

Veselu večer imali su u Sevilli. Doduše, kako su navijači istoimenog kluba vrlo fanatični, ta večer nije bila samo sretna, već euforična.

Jer deklasiran je Manchester United, a momčad ide prema sedmom naslovu u ovom natjecanju (op.a., Sevilla je dosad osvojila dva Kupa UEFA, koji su prethodio ovom natjecanju, i četiri Europske lige) i sva gorčina zbog slabijeg ovosezonskog izdanja u La Ligi je isprana.

A jednu od najboljih ovosezonskih partija za andaluzijski klub odigrao je naš Ivan Rakitić. Osim što je imao kapetansku vrpcu, bio je baš na tom nivou.

'Svi mi koji poznajemo Sevillu, možda je to čudno reći, ali znali smo da je ovo samo još jedna noć. Ova momčad donijela je puno slave i radosti', rekao je Rakitić nakon utakmice i nastavio.

'Osjećali smo se tako ugodno da je Manchester jedva čekao da ode kući. To je pobjeda za sve nas, prošli smo kroz mnogo toga tijekom godine i zaslužili smo je', potvrdio je kapetan Seville.

Dodao je da se u Sevilli uoči utakmice osjetila posebna atmosfera.

'Vide se emocije, želja za borbom... Atmosfera je bila primjetna. Rijetko kad sam dobio toliko poruka prije utakmice. Nije slučajnost. Sada smo opet uhvatili polufinale, ali nastavljamo svojim putem. Idemo na Juventus, jedan od favorita. Dakle idemo se boriti i nastaviti raditi po svome.'

A kada smo mu rekli da bi ona njegova volejčina, da je odsjela u mreži, a ne u bloku, možda bila gol, ako ne mjeseca, onda barem tjedna, skromno je priznao.

'Hvala puno na tim komplimentima, ali sada je najvažnije da smo prošli.'

A kad već nije zabio gol, Rakitić je upisao asistenciju strijelcu drugog gola, Badeu.

Više doznajte OVDJE.