uspješan, ali...

Ivan Leko nakon noći u pritvoru pušten na slobodu, ali zbog afere mu i dalje prijeti otkaz?

11.10.2018 u 17:49

Bionic
Reading

Uspješni hrvatski trener Ivan Leko koji se našao usred afere oko uzimanja provizija, pranja novca te namještanja utakmica u belgijskom nogometu pušten je oko 16:30 iz pritvora nakon što je u njemu proveo noć, no slučaj nije ni izbliza gotov...

Iz Clubea Bruggea s kojim je prošle sezone osvojio titulu te se za nju bori i ove sezone naglasili su da Ivan Leko nije osumnjičen za namještanje utakmica, ali vjeruje se da ga sumnjiče zbog navodne upletenosti u pranje novca i uzimanja mita pri prodaji nogometaša.

  • +4
Club Brugge - Borussia Dortmund, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19 Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Glavni osumnjičenik u cijelom slučaju je menadžer Dejan Veljković koji je zajedno s četiri člana uprave Mechelena navodno pokušao utjecati na ishod najmanje dviju utakmica, a tereti ga se i za slučaj s provizijama te pranja novca.

U akciji 'Čiste ruke' sudjelovalo je više od 200 policajaca, a istraga se vodi u šest europskih zemlja.

Ivan Leko priveden je u srijedu na razgovor, a iako se nije znalo je li tamo u ulozi svjedoka ili osumnjičenika, nakon što je morao provesti noć u pritvoru pojavile su se informacije da je i sam upleten u aferu.

Oko 16:30 ovog četvrtka pušten iz pritvora, a odvjetnik Walter Vansteenbrugge potvrdio je da je naš stručnjak vrlo emotivno doživio ovu situaciju.

U Belgiji tvrde da Leki unatoč sjajnim uspjesima na klupi Bruggea prijeti otkaz, ako se potvrdi upletenost u aferu s provizijama.

'Ugled mog klijenta je pretrpio veliku štetu, no on može svakog pogledati u oči. Snažan je i Brugge može biti sretan što ima takvog trenera. Nema govora o pranju novca,' naglasio je Lekin branitelj Vansteenbrugge.

Navijači aktualnog prvaka Belgije i sudionika Lige prvaka podržali su Leku i kažu da imaju puno povjerenje u njega...