posve iskren

Ivan Klasnić opet dirnuo mnoge: Kažu mi da sam ja kriv što smo ispali od Turske u četvrtfinalu Eura....

17.10.2021 u 13:39

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, danas 41-godišnjak, Ivan Klasnić bio je gost iznenađenja Sport Festa u Poreču

Iako mu je pravi rođendan 29. siječnja, ova nedjelja također će mu poslužiti za maleno veselje. A razlog je vrlo jasan.

'U nedjelju mi je rođendan. Tog datuma, 17. listopada 2017. mi je i treći put presađen bubreg. Inače, to je ujedno i stvarni očev rođendan', otkrio je Ivan Klasnić, hrvatski reprezentativac kojeg je HNS pronaša u Njemačkoj. A riječ je bila o pravom, klasnom napadaču, kojem su i nadjenuli nadimak Killer.

I tko zna kako bi njegova karijera završila, da zbog propusta liječnika Werdera nije imao problema s bubregom, a zbog kojeg je već 2007. godine morao na prvu transplantaciju.

'Prvo mi je presađen bubreg od majke, ona je bila prvi donor. To je bilo u siječnju 2007., da bi nakon 8 mjeseci, budući da mi je organizam odbacio taj bubreg, slijedila druga transplantacija. Tada je donor bio otac', prisjetio se Klasnić, koji se godinu dana kasnije upisao u nogometnu povijest. Naime, postao je prvi igrač koji je s presađenim bubregom zaigrao na velikom natjecanju, a bilo je EP 2008. u Austriji i Švicarskoj.

I ne samo da je zaigrao, nego je u četvrtfinalu zabio gol. Turcima u 119. minuti. Ali koji nas na kraju nije usrećio, jer Turci su preko Sentürka odmah izjednačili, a potom i slavili nakon udaraca s bijele točke.

'Što danas o tom mislim? Ha, neki mi vele, otac recimo, da sam kriv što smo ispali jer da ja nisam zabio, ne bi ni Turci, ha, ha. Sve bi bilo drukčije', prisjetio se Klasnić u Poreču, a prenose Sportske novosti.

Iako uvijek široka osmjeha, mnogi su primijetili da ovih dana nema kosu. No, Ivan otkriva razlog tome.

'Uzimam tablete svako jutro, svaku večer. Pokupio sam i neki virus, pa je zato, evo, ova kosa nekuda otišla. No, bubreg radi sjajno, stopostotno odgovara mojem organizmu kako su mi i rekli liječnici i zato uostalom i velim da mi je danas drugi rođendan'.

A da se uistinu dobro i osjeća, potvrđuju njegovi odlasci na nogomet, ali ne kao gledatelj, već kao aktivni igrač.

'Trener sam ja, ha, ha! Ma ne, tako mi odgovara. Igram iz gušta, da malo ostanem u formi, zbog zdravlja'.

Cijeli razgovor s Klasnićem, pročitajte OVDJE.