kakav borac...

Ivan Klasnić potvrdio nam dobre vijesti što se tiče njegove pravne bitke, ali i kategorički demantirao njemačke medije

27.06.2020 u 15:57

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, danas 40-godišnji Ivan Klasnić, još uvijek vodi pravnu bitku s bivšim klubom, Werderom iz Bremena, odnosno bolje reći s liječnicima zbog kojih je završio na transplantaciji bubrega

Podsjetimo, Ivan Klasnić je 2009. godine tužio liječnike svog tada već bivšeg kluba Gotza Diamanskog i internisticu Manju Guha, zbog nemara tražeći odštetu za pretrpljenu bol i ugroženo zdravlje, a što je sve prouzročilo i prekid Ivanove karijere.

Klasnić i njegov osobni liječnik smatraju da Werderovi liječnici nisu na vrijeme prepoznali bolest koja se mogla otkriti najobičnijom analizom krvi.

Kada je Klasnićev predmet stigao na sud utvrđeno je kako je došlo do niza propusta kod liječnika te je donesena procjena kako se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine.

>> ŽIVOTNA PRIČA: Ivan Klasnić otvorio dušu, otkrio nam je što je savjetovao Rakitiću ako napusti Barcelonu: Kao Superman sam, imam četiri bubrega

Klasnić je, nakon što je bolest otkrivena, prošao nekoliko transplantacija. Prvo je operiran u klinici u Bremenu 25. siječnja 2007., međutim već dan poslije Ivanovo tijelo odbacilo je bubreg koji mu je donirala majka Šima. Ovu dramu mladog nogometaša pratio je gotovo cijeli svijet, baš kao i njegov oporavak poslije druge transplantacije polovicom ožujka iste godine u klinici u Hannoveru, u kojoj mu je presađen bubreg njegova oca Ivana.

Godine 2017. Klasnić je morao na treću operaciju jer i drugi je bubreg prestao obavljati svoju funkciju. U KB-u Merkur u listopadu je obavio treću transplantaciju, nakon koje je bivši hrvatski reprezentativac mogao normalno nastaviti život.

'Uvijek sam na život gledao kao na dar. I zato sam se borio i kad mi je bilo najteže. Najviše me držala ljubav prema mojoj kćerki Fabiani i obitelji, a zbog njih sam u svim tim dramatičnim razdobljima nastojao biti što jači. Ni u jednom trenutku nisam pao u apatiju, u depresiju. Uvijek sam razmišljao pozitivno i nadao se najboljem. Svaki put sam vjerovao da će biti dobro. Tako je i sada., prisjetio se tih teških dana u velikom intervjuu za tportal 2019. godine.

Ove subote u njemačkim medijima pojavila se vijest kako bi Klasnić trebao dobiti oko tri milijuna eura odštete i da će sud uskoro donijeti presudu u njegovu korist.

Tim povodom pitali smo Klasnića za potvrdu ovih navoda.

'Prema informacijama kojima ja raspolažem, sud bi trebao donijeti odluku, ali ne baš tako brzo kako pišu njemački mediji, već do kraja godine. A također, i taj iznos od tri milijuna nije nigdje spominjan, tako da ne znam otkud ove krive informacije. Meni je najvažnije da ove godine napokon završi ovaj spor', rekao je za tportal Ivan Klasnić.