svaka čast

Ivan Dodig izborio finale turnira u Parizu te osigurao plasman na završni Masters u Torinu

05.11.2022 u 21:31

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig se s Amerikancem Austinom Krajicekom plasirao u finale parova na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Parizu svladavši Nijemce Kevina Krawietza i Andreasa Miesa sa 6-3, 6-4 te se tom pobjedom kvalificirali i na ATP finale koji će se igrati u Torinu od 13. do 20. studenoga.

Dodig i Krajicek su dominirali tijekom čitavog dvoboja protiv svojih izravnih konkurenata za posljednje, osmo mjesto koje vodi u Torino, a do pobjede su stigli sa po jednim "breakom" u oba seta dok oni nisu bili suočeni s niti jednom 'break-loptom' u čitavom susretu.

U prvom setu hrvatsko-američka kombinacija je ostvarila 'break' odmah u drugom gemu, dok su ključnu prednost u drugom setu ostvarili kod rezultata 3-3.

Za Dodiga i Krajiceka ovo je 11. utastopna pobjeda kojom su stuigli do četvrtog uzastopnog finala. U Firenci su izgubili, a zatim su osvojili naslove u Napulju i Baselu.

Dodigu je ovo ukupno 44. finale parova u karijeri, dosada je osvojio pet naslova među kojima je i pet "masters 1000" turnira. Bio je jednom i pobjednik u dvorani Bercy, 2015. godine s Brazilcem Marcelom Melom, a na putu ka drugom naslovu u nedjelju će mu stajati Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski.

Bez obzira na ishod nedjeljnog finala, Dodig i Krajicek će u Torino kao peti par svijeta, odmah iz Nikole Mektića i Mate Pavića. Prvi par su upravo Koolhof i Skupski. 

Svoje su mjesto na ATP Finalu još osigurali Rajeev Ram - Joe Salisbury (SAD-VBR), Marcelo Arevalo - Jean-Julien Rojer (Sal-Niz), Marcel Granollers - Horacio Zeballos (Špa-Arg) te Thanasi Kokkinakis - Nick Kyrgios (Aus).