Javio se hrvatski rekorder

Ivan Dodig iskreno rekao što mu je najdraže u paru s Filipom Polašekom, a Slovak otkrio ključ pobjede na Australian Openu

21.02.2021 u 12:32

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Filip Polašek osvrnuli su se na veliku pobjedu u finalu Australian Opena

Ivan Dodig je u paru s Filipom Polašekom pobijedio branitelje naslova Rajeeva Rama i Joea Salisburyja 6:3, 6:4 u 88 minuta igre i tako osvojio Australian Open. Hrvatsko-slovačkom paru je to prvi zajednički Grand Slam, a Dodigu ukupno peti.

'Otkad smo počeli igrati skupa prije godinu i pol dana, uživamo i igramo stvarno dobar tenis. Odlično se zabavljamo i nadam se da će tako biti i dalje', rekao je nakon velike pobjede 36-godišnji Dodig i tako zapravo otrkio i ključ uspjeha.

S pet osvojenih Grand Slam turnira Dodig je postao hrvatski rekorder preskočivši Matu Pavića koji je osvojio četiri velika turnira. Ovo je Dodigu drugi naslov u muškim parovima, a prvi je osvojio 2015. godine kada je s Brazilcem Melom osvojio Roland Garros. Tri naslova prvaka ima i u mješovitim parovima gdje je s Tajvankom Latishom Chan osvojio dva Roland Garrosa (2018. i 2019.) u Wimbledon 2019. godine.

Polašek je pet godina bio u mirovini zbog ozljede, a onda se 2019. godine udružio s Dodigom. U prvom zajedničkom Grand Slam nastupu stigli su do polufinala Wimbledona, a sada su u šestom osvojili i prvu titulu.

'Obično sam ja taj koji oscilira, a Ivan igra konstantno i pomaže mi u trenucima kad ne udaram dobro. No, danas sam odlično krenuo s reternima i nastojao tako i nastaviti vraćati koliko god je to moguće', rekao je nakon pobjede 35-godišnji slovački tenisač.

Polašeka je pohvalio i poraženi Amerikanac Rajeev Ram.

'Od početka do kraja Polašek je igrao odlično. Pokušali smo različite stvari i ponosan sam kako smo se borili, ali bili su ipak malo prejaki za nas', priznao je Amerikanac.