TAKO JE TO U NOGOMETU

Ispisana povijest Reala, a zbog njega bi mogli brzo zaboraviti na Luku Modrića!?

30.11.2023 u 09:18

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida su u uzbudljivoj utakmici pobijedili Napoli rezultatom 4:2, a u povijest španjolskog velikana se upisao engleski veznjak Jude Bellingham

Podsjećamo, Napoli je na Santiago Bernabeu poveo 1-0 golom Simeonea u devetoj minuti, ali je Real izjednačio čim je krenuo s centra. Loptu je u gostujuće rašlje zakucao Rodrygo, dok je u 22. minuti već bilo 2-1 za Real nakon pogotka Judea Bellinghama.

Odmah na startu drugog dijela Zambo-Anguissa je vratio Napoli u igru te izjednačio na 2-2, ali gosti do kraja nisu izdržali. Mladi, 19-godišnji Nicolas Paz je u 84. minuti opalio s 25 metara i uz pomoć vratara Napolija Mereta zabio za 3-2. U nadoknadi je Joselu postavio konačnih 4-2 za Madriđane.

  • +13
Real Madrid - Napoli, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

U toj utakmici posebno će se pamtiti gol Bellignhama koji je u 22. minuti ubačaj Davida Alabe glavom pretvorio u vodstvo svoje momčadi 2:1 i ušao u povijest Real Madrida.

Ovaj 20-godišnjak zabio je svoj 15. pogodak u svojoj 16. utakmici za Real Madrid i tako postao prvi igrač španjolske momčadi koji je dao gol u prve četiri utakmice Lige prvaka.

Zanimljivo je da je već premašio broj golova (14) koje je postigao prošle sezone kada je igrao za Borussiju Dortmund.

Inače, Luka Modrić nije igrao za Real zbog lakše ozljede.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'