uz rooneya

Iskreni Vlašić nakon potpisa za Everton: Sretan sam, ne mogu se prestati smijati

01.09.2017 u 07:35

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić u četvrtak je kompletirao prijelaz iz Hajduka u Everton s kojim je potpisao petogodišnji ugovor te se predstavio navijačima

'Ne mogu van opisati koliko sam uzbuđen. Cijeli se dan smijem. Ne mogu dočekati da upoznam moje nove suigrače i sve u klubu', izjavio je Nikola Vlašić (19) koji je u četvrtak prošao liječničke preglede u Liverpoolu i na Goodison Parku stavio potpis na petogodišnji ugovor. 

'Premier liga je najbolja liga na svijetu, a ovo je jedan od pet najboljih klubova. Za mene je velika čast što sam ovdje. Kad sam čuo da me Everton želi, znao sam da je to - to. Želio sam odmah doći ovdje. Pred očima mi je bio samo Everton. Kad bi netko nazvao mog menadžera ili mog oca, rekao sam im da želim samo otići u Everton', rekao je Nikola u razgovoru za klupsku televiziju.

  • +6
Hajduk - Everton Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nikola Vlašić je za Hajduk postigao 11 golova u 87 utakmica, a svoje je nove poslodavce i menadžera Ronalda Koemana impresionirao u utakmicama doigravanja za Europsku ligu. U svibnju je debitirao i za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskom dvoboju protiv Meksika u Los Angelesu, u kojem je Hrvatska slavila 2:1. Zbog potpisa ugovora s Evertonom, napustio je pripreme mlade reprezentacije koju čeka kvalifikacijski dvoboj s Moldavijom.

'Igrao sam mnogo utakmica, ali Premier liga je nešto drugo. To je igranje na najvećoj pozornici. Ovdje je nogomet ispred svega', kazao je Vlašić te zaključio:

'Vjerujem u sebe i ovu momčad. Mislim da zajedno možemo napraviti velike stvari.'

U novoj će ga momčadi dočekati zvijezde - Wayne Rooney, Kevin Mirallas, Gylfi Sigurdsson, Phil Jagielka...