sad je službeno!

PSG odradio drugi najveći transfer svih vremena: Mbappe stigao na Park prinčeva

31.08.2017 u 20:20

Bionic
Reading

Gotovo je! Napokon! Kylian Mbappe iz Monaca je otišao u PSG, a ukupni transfer iznosi 180 milijuna eura i drugi je najveći u povijesti nogometa

Najbolji napadač francuskog prvaka Monaca posuđen je njegovom najvećem suparniku u francuskom prvenstvu PSG-u, objavila su u četvrtak oba kluba, samo nekoliko sati prije završetka ljetnog prijelaznog roka.

'Paris Saint-Germain je oduševljen što može objaviti dolazaka Kyliana Mbappea. Francuski napadač došao je na posudbu iz Monaca do 30. lipnja 2018. godine', stoji u priopćenju iz pariškog kluba koji je ovog ljeta već platio rekordnih 222 milijuna eura odštete za dovođenje Brazilca Neymara iz Barcelone.

No, u nastavku priopćenja Parižani su otkrili da je jednogodišnja posudba samo krinka za prijelaz Mbappea.

  • +5
Kylian Mbappe Izvor: Reuters / Autor: ERIC GAILLARD

'Ugovor o posudbi uključuje i mogućnost da Paris Saint-Germain, kad aktivira tu opciju, veže igrača do 30. lipnja 2022.'

Prema pisanju francuskih medija za Mbappeov transfer će PSG platiti Monacu 180 milijuna eura, što je drugi najskuplji transfer u povijesti. 

  • +13
Kylian Mbappe Izvor: Reuters / Autor: CHARLES PLATIAU

'Veliko je zadovoljstvo i ponos doći u PSG. Za mladog igrača iz ove regije, san je obući crveno-plavi dres i uživati u jedinstvenoj atmosferi na Parku prinčeva. Privukao me projekt ovog kluba, jednog od najambicioznijih u Europi. Želim pomoći momčad da ostvari ciljeve, ako i da ih ja sam ostvarim', rekao je Mbappe koji je prošle sezone u 44 utakmice za Monaco zabio 26 golova.