najskuplji 'bili'

Nikola Vlašić potpisao za Everton, evo detalja njegovog ugovora

31.08.2017 u 21:20

Bionic
Reading

Sad već bivši kapetan Hajduka Nikola Vlašić od četvrtka navečer je novi igrač Evertona. U Liverpoolu je uspješno prošao liječničke preglede, dobio radnu dozvolu i potpisao za momčad s Goodison Parka

Engleski je velikan još u srijedu u Split po Nikolu Vlašića (19) poslao privatni avion i 'prebacio' ga u Liverpool. Čelnici 'toffeesa', ako su i imali bilo kakvih dvojbi oko njegova angažmana, razuvjerili su se baš njegovim igrama protiv Evertona u doigravanju za Europsku ligu.

Sve ostalo je išlo poprilično glatko i brzo te je Nikola Vlašić u četvrtak navečer potpisao ugovor života. 

Ugovor je na pet godina, a Vlašićeva plaća bit će oko milijun eura na godinu. Ukupan iznos transfera je 9.7 milijuna eura, od toga Hajduku ide osam milijuna, a igraču 1.7 milijuna eura. 'Bili' mogu i dodatno zaraditi, ovisno o tome hoće li se Everton plasirati u Ligu prvaka sljedeće sezone, te koliko će Vlašić odigrati utakmica i zabiti golova. Uz sve to Hajduku ide i 10 posto o sljedećeg Nikolinog transfera.

Ovim je potpisom Nikola Vlašić postao najskuplji nogometaš Hajduka u klupskoj povijesti, pretekao je Nikolu Kalinića koji je svojedobno otišao u Blackburn za sedam milijuna eura.

Engleski mediji nagađaju kako bi Everton Nikolu Vlašića odmah mogao poslati na posudbu, a navodno nije nemoguće da ovu sezonu (ili barem do zimske stanke) odigra u Hajduku.

'Želio sam doći u Everton zbog menadžera Koemana, velikih igrača i reputacije kluba. Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu', rekao je Vlašić nakon što je potpisao te otkrio:

'Stvarno sam uzbuđen, vidite da se stalno smijem... Uopće nisam razmišljao kad su mi rekli da se Everton interesira za mene. Premier League je najveći mogući izazov, najbolja liga. Vjerujem da mogu uspjeti, da ću se izboriti za priliku i pokazati svoje vrijednosti.'

Vlašić bi u Evertonu trebao nositi dres s brojem 27, a njegov je dolazak pozdravio i trener Ronald Koeman.

'Nikola je jedan od najvećih mladih talenata europskog nogometa. Uvjerili smo se u to igrajući protiv Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu i vjerujemo da je on jedan od igrača koji će biti važni za Evertonovu budućnost', kazao je proslavljeni Nizozemac.