atp masters torino

Iscrpljeni Novak Đoković tražio pomoć liječnika, tresle su mu se ruke, polijevao se vodom; na kraju je ipak pobijedio...

18.11.2022 u 20:36

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković okončao je natjecanje u crvenoj skupini ATP Finala maksimalnim učinkom, treću pobjedu je ostvario protiv Danila Medvjedeva kojeg je svladao 6-3, 6-7(5), 7-6(2)

Novak Đoković je već nakon drugog kola osigurao polufinale, a u subotu će se za finale boriti protiv Amerikanca Taylora Fritza. Medvjedev je ovim nastup u Torinu zaključio s tri poraza.

U prvom setu Đoković je ključni break napravio kod vodstva 4-3, dok su se u drugom stvari na terenu okrenule. Medvjedev je igrao sve bolje te je kod vodstva 5-4 Rus propustio tri set lopte.

U završnici drugog seta Đoković je zatražio i pomoć liječnika, činilo se zbog problema s očima te je odjednom odavao dojam posve iscrpljenog tenisača, sjedio je nemoćno na klupi, ruke su mu se vidljivo tresle, polijevao se vodom... Medvjedev je ne zbog toga, već zbog svoje sjajne igre, na kraju trijumfirao u tie-breaku drugog seta i odveo meč u treći.

U trećem setu se vodila potpuno izjednačena borba u kojoj je prvi do break šanse došao Đoković, kod vodstva 4-3, ali je ta prilika ostala nerealizirana. Uzvratio je Medvjedev koji je kod 4-4 oduzeo servis Srbinu i potom servirao za meč, ali kao i protiv Tsitsipasa nije imao mirnoće završiti meč. Đoković se vratio u meč te potom dominantno slavio u tie-breaku za treće slavlje u skupini.

Od četvrtka je bilo poznato kako će Novak Đoković u polufinalu igrati protiv Taylora Fritza, drugoplasiranog u zelenoj skupini, dok će se posljednji polufinalist saznati u petak navečer. Od 21 sat igraju Andrej Rubljov i Stefanos Tsitsipas. Pobjednik osigurava drugo mjesto crvene skupine i polufinalni dvoboj protiv Norvežanina Caspera Ruuda.