neočekivani posrtaj

Belgija uoči SP-a doživjela neugodan poraz; Egipćani su im održali lekciju iz nogometa

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.11.2022 18:45
  • Objavljeno 18.11.2022 u 18:45
Bionic
Reading

Egipatska nogometna reprezentacija nije uspjela izboriti plasman na SP u Katru, ali Mohamed Salah i suigrači pokazali su koliko su opasni nakon što su u prijateljskoj utakmici u Kuvajtu pobijedili Belgiju 2:1

Belgija je poprilično nezainteresirano ušla u utakmicu s Egipćanima koji su dominirali u prvih 45 minuta. Bolju su igru okrunili u 33. minuti kad je Mostafa Mohamed zabio iz voleja nakon pogreške Kevina De Bruynea.

Belgijski izbornik Roberto Martinez na poluvremenu je napravio nekoliko izmjena, no ni to baš nije pomoglo. Egipćani su povisili na 2:0 odmah na startu, već u 46. minuti je zabio Mahmoud Trezeguet nakon sjajnog proigravanja Mohameda Salaha.

Utješni gol Belgija je uspjela zabiti nakon nove tri izmjene, u 76. minuti za 2:1 zabio je Lois Openda nakon asistencije Yannicka Carrasca.

Općenito, Belgija nije djelovala nimalo uvjerljivo, Kevin De Bruyne je previše griješio te je i skrivio prvi gol, Eden Hazard djeluje potpuno nespremno i vidljivo je izvan ritma jer mu nedostaje utakmica, a obrana se teško nosila s razigranim Mohamedom Salahom.

  • +10
Egipt - Belgija, nogomet, prijateljska utakmica, 18.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Vincent Kalut / Panoramic / Profimedia

Belgija je igrala u sastavu: Courtois, Debast, Alderweireld, Theate (od 71. Vertonghen), Castagne (od 82. Doku), Vanaken (od 46. Tielemans), Witsel, Carrasco, De Bruyne (od 46. Mertens), Hazard (od 71. Meunier), Batshuayi (od 46. Openda), a zbog ozljede u zapisniku nije bio Romelu Lukaku.

Prvu utakmicu u Katru Belgija igra 23. studenog protiv Kanade, a s Hrvatskom će snage odmjeriti u 3. kolu koje je na rasporedu 1. prosinca.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal