TALIJANI DOZNALI

Ipak odlazi! Mandžukić igra svoje posljednje utakmice za Juventus, dobio je nemoralnu ponudu!

26.04.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić nakon završetka sezone definitivno napušta torinski Juventus, tvrde talijanski mediji. Zasad nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru, a nije nemoguće da na koncu završi u dalekoj Kini

Već mjesecima se nagađa da će Juventus ovog ljeta prodati hrvatskog napadača Marija Mandžukića, za kojeg je interes pokazalo nekoliko klubova. No financijski je svakako najprivlačnija ponuda iz Kine, koja u prvi tren izgleda – nemoralno!

'Odlazak hrvatskog napadača na kraju sezone je gotova stvar! Čak i to što je kod trenera Allegrija bio jedan od ključnih igrača neće ništa promijeniti', izvijestio je među prvima talijanski Rai Sport. Ionako je poznato kako je Juve već našao zamjenu za njega.

Nešto kasnije još nekoliko talijanskih medija bliskih Juventusu doznalo je da je Mario Mandžukić na izlaznim vratima.

I prije se pisalo da je dobio nemoralnu ponudu tri bogata kineska kluba, koja je u međuvremenu podebljana na čak 20 milijuna eura po sezoni, koliko bi mu iznosila plaća.

Time bi Mandžukić postao daleko najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti, a u slučaju da se zadrži u Kini tri, četiri sezone, po ukupnoj zaradi prestigao bi najplaćenije Hrvate Tonija Kukoča i Darija Srnu, koji su prema procjenama financijskih stručnjaka 'teški' između 70 i 80 milijuna eura.

Naravno, i Juventus bi zaradio na odšteti za Mandžukića jer ga službeno ugovor za torinski klub – u koji je stigao 2015. iz Atletico Madrida – veže do ljeta 2020. godine. Prema Transfermarktu, Mandžukićeva vrijednost iznosi oko 20 milijuna eura, ali se nagađa kako bi odšteta mogla biti značajno veća. Pogotovo ako 'zagrizu' Kinezi.

Što bi Mandžukiću odlazak u daleku Kinu donio osim ogromne zarade? S obzirom na njegove godine (u svibnju će imati 32), to bi značio praktički oproštaj od ozbiljnog nogometa, a vrlo vjerojatno i od dresa hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

No ako se Mandžukić ipak odluči otići u Kinu – kako bi sebe i obitelj dodatno financijski osigurao – ne treba mu zamjeriti. Ionako se igrama u dresovima Marsonije u rodnom Slavonskom Brodu te nakon toga u Zagrebu, Dinamu, Wolfsburgu i velikanima kao što su Bayern, Atletico Madrid i Juventus uvijek uspio izboriti za mjesto među najboljih 11 i postao ljubimac navijača zbog svog osebujnog stila igre.

Istina, logičnije bi bilo da ga angažira recimo neki engleski klub jer taj stil igre možda bi mu i najbolje odgovarao zbog sjajne igre glavom i visine od 190 cm, koja je idealna za centarfora njegova tipa. Navodno su za njega interes već pokazali čelnici Tottenhama, a otprije je i na listi želja Liverpoola. Također je procurilo kako se Mandžo nakon tri sezone u Juveu, gdje većinom igra krilnog napadača, zaželio igrati u klubu koji će ga koristiti kao klasičnog napadača.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.