JUVE SE MAKNUO U STRANU

Mario Mandžukić pred odlukom života; hrvatski napadač sam mora izabrati...

17.04.2018 u 16:17

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Mario Mandžukić ugovorom je vezan uz Juventus, opet ga se učestalo seli iz 'stare dame', no o svojoj budućnosti odlučivat će samo on i nitko drugi

Marsonia, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico i Juventus. Nogometni je to put Marija Mandžukića koji, gdje god da je igrao, ljubav navijača, suigrača i čelnika kluba kupio je požrtvovanošću i borbenošću. Iako su mu mnogi stručnjaci tijekom karijere predviđali i dane kada će grijati klupu on se uvijek izborio za svoje mjesto 'pod suncem'.

Tako je bilo i u Juventusu. Velika konkurencija, ali i očita početna nesklonost talijanskih medija koji su ga gurali među rezerve, brzo se promijenila. Hrvatski reprezentativac je svojim pristupom oduševio i najžešće kritičare. 'Borbeni stroj', 'Ratnik', 'Gladijator', Super Mario' samo su neki epiteti s kojima su ga opisivali.

Od srpnja 2015. je u Juventusu i od tada je naš golgeter bio bezbroj puta transferiran u druge klubove, ali jedina istina je da je Mandžo i dalje u 'staroj dami' koja ga je ugovorom vezala do ljeta 2020. Dakle, još najmanje dvije sezone iako mnogi na Apeninskom poluotoku smatraju da taj 32-godišnjak zaslužuje novi ugovor koji bi ga vezao uz torinski klub do kraja karijere.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sada su se pojavile nove glasine o Mandžinom odlasku iz Juventusa. Stalno se piše o ponudama iz Kine, ali i interesu klubova iz Premiershipa i Bundeslige. Navodno su neki od njih spremili deseteke milijuna eura kako bi ga u sljedećem prijelaznom roku doveli u svoje redove.

A Juventus? Trener Massimiliano Allegri je nekoliko puta ponavljao koliko cijeni hrvatskog ratnika, navijači talijanskog prvaka isto su ludi za Mandžom, a oni koji sjede u klupskim prostorijama svjesni su da se Mandžo ne smije odbaciti i prodati osim ako on sam tako ne odluči.

Mandžukić je Juventusov borbeni stroj

I upravo takve informacije dolaze iz Torina. Juventus je sve prepustio Super Mariju, neka on izabere, želi li i dalje biti dio Juventusovog stroja ili možda želi zadnje godine odigrati negdje gdje je manja napadačka konkurencija i manji pritisak. Uglavnom, naš napadač je svojim pristupom zaslužio da sam odlučuje u kojem će dalje smjeru ići njegova karijera. Dakle, shvatili su to i Juventusu pa je budućnost Super Marija samo u njegovim rukama.

  • +10
Real Madrid - Juventus (uzvrat četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia