BIT ĆE ZANIMLJIVO

Inter u Puli, a Istru muči slučaj 'Franjić

10.08.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Subotnji program petog kola MAXtv prve lige otvaraju od 19 sati u Puli Istra 1961 i Inter Zaprešić

Ako se izuzme težak poraz kod Lokomotive, Istra je u prvenstvo ušla poprilično dobro. U svoju korist priveli su obje domaće utakmice, Slavenu i Hajduku u mrežu ubacili sedam golova. Prošli vikend uzeli su bod u Osijeku, što je solidno ostvarenje kada se uzme u obzir koliko je momčad Igora Pamića neuvjerljiva u gostima.

No, sve je u drugi plan bacio odlazak iz kluba krilnog napadača Petra Franjića. On je u prva četiri kola postigao tri pogotka, a ugovor je raskinuo zbog neisplaćenih plaća. Postao je novi član Splita s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Taj 24-godišnjak u Istri je proveo zadnje dvije sezone. U njegovom bivšem klubu neće se samo tako pomiriti s novonastalom situacijom. Najavili su u Istri da će poduzeti odgovarajuće pravne korake, makar struka smatra da nemaju previše argumenata na svojoj strani.
Naime, pravni stručnjaci slažu se da je rok od dva mjeseca neisplate plaća za slobodne papire Franjića sasvim legalan i neosporiv. Puljani to ne spore, ali smatraju da rok počinje teći kada im igrač, kao obrtnik, ispostavi račun za pružene usluge. Očito je da će uslijediti pravna borba…

A na travnjaku Istra će danas odmjeriti snage s Interom. Trener Pamić ističe da će na desnom krilu Franjića zamijeniti sa Salanovićem, a na lijevom će ordinirati Heister pa će na krilnim pozicijama imati dva najbrža igrača u momčadi. Sa Zaprešićanima Puljani su odigrali jednu pripremnu utakmicu uoči početka prvenstva. Dobila je Istra 3:2.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Tada je Inter imao formiranu igru, stil nisu u međuvremenu mijenjali, a mi smo od te utakmice napredovali 400 posto… Već sam tri puta ponovio igračima da nas danas čeka najteža utakmica, one kad svi očekuju pobjedu. Danas smo puno bolji, kompaktniji i zato računam da ćemo na Drosini, koja je postala naša velika prednost, pobijediti', kazao je Pamić za SN i otkrio da se najviše pribojava Interovog napadača Nestorovskog:

'Zbog njega ne spavam, želio sam ga imati u svojoj svlačionici. Izuzetno je dobar igrač. Strahovito opasan može biti i Glavina ulascima u prostor koji Nestorovski prazni. Ali opet smo tu bitni mi, kako će ih naša obrana preuzimati.'

Inter je još uvijek bez pobjede, ali u prva četiri kola upisali su samo jedan poraz, očekivani od Dinama, na jednom dosadašnjem gostovanju. U preostale tri utakmice obrana je izgledala solidno, ali očiti su napadački problemi, postigli su dva pogotka u 360 minuta.

'Vrijeme je da prestanemo biti simpatična momčad, vrijeme je da počnemo ubirati plodove našeg rada. Znate, u 2015. izgubili smo samo tri utakmice, što dokazuje serioznost prave ekipe, ali sada moramo početi pobjeđivati', naglasio je trener Samir Toplak.

Svjestan je da ga danas ne čeka lagan posao:

'Kao trener sam išao dolje tri puta, s Cibalijom i Varteksom, svaki put uvjeren da je vrijeme za pobjedu, no nije bilo. Sada sam iskusniji, a time i svjesniji da je Drosina pravi domaći teren. Treba ići ponizno, ozbiljno i čekati priliku.'

Prema grafici SN-a, i Istra i Inter igrat će u formaciji 4-2-3-1. Nikolić će biti istureni napadač kod domaćina, Nestorovski kod gostiju. Puljanima zbog žutih kartona nedostaje Mišić, ozlijeđeni su Tomić, Vuković i Vukman. Klub iz Zaprešića ne može računati na ozlijeđenog Ćalušića te Šoljića koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.