TALIJANSKA LIGA

Inter nezadrživo ide prema naslovu prvaka, jedan gol dovoljan za tri boda

09.03.2024 u 20:18

Bionic
Reading

Nogometaši milanskog Intera napravili su novi korak ka potvrdi osvajanja 20. naslova prvaka Italije svladavši kao gosti Bolognu sa 1-0

Jedini pogodak na utakmici postigao je Bisseck (37). Nikola Moro igrao je za Bolognu od 69. minute.

Vodeći Inter sada ima 75 bodova, 18 više od drugog Juventusa, a 19 od trećeg Milana, dok je četvrta Bologna ostala na 51 bodu, četiri više od pete Rome, a pet od šeste Atalante koji će u nedjelju igrati protiv Fiorentine, odnosno Juventusa.

Bologna - Inter, Serie A, 2023/24. Izvor: EPA / Autor: ELISABETTA BARACCHI

Nogometaši Sassuola i Caglarija ostvarili su važne domaće pobjede u borbi za ostanak u Serie A u susretima 28. kola talijansog prvenstva, Sassuolo je sa 1-0 svladao izravnog konkurenta Frosinone, dok je Cagliari sa 4-2 nadigrao otpisanu Salernitanu.

Nakon što je osvojio samo bod u posljednjih osam prvenstvenih susreta, Sassuolo je pod vodstvom novog trenera Davidea Ballardinija upisao nasušna tri boda protiv Frosinonea. Jedini gol postigao je Thorstvedt (58), a gosti su u 90. minuti imali idealnu priliku za poravnanje, ali Kaio Jorge je zapucao kazneni udarac.

Martin Erlić odigao je čitav susret za Sassuolo.

U Cagliariju je domaći sastav poveo sa 3-0 golovima Lapadule (12), Gaetana (40) i Šomurodova (52), samo da bi Kastanos (56) i Maggiore (58) u samo dvije minute smanjili na 3-2. Ipak, Šomurodov (76) je svojim drugim golom smirio nervozu u domaćem sastavu.

Domagoj Bradarić odigrao je čitav susret za Salernitanu, dok je Toma Bašić ostao na klupi momčadi.

U dvoboju 28. kola Serie A dva sastava iz sredine ljestvice talijanskog nogometnog prvenstva Monza je kao gost svladala Genou sa 3-2 (2-0).

Monza je bila mnogo bolji sastav u prvom poluvremenu nakon kojega je vodila sa 2-0 golovima Pessine (8) i Mote (18), no nakon trostruke zamjene na poluvremenu u nastavku je Genoa zagospodarila terenom i stigla do poravnanja preko Gudmundssona (52) i Vitinhe (68). No, pred kraj dvoboja "upalila" je jedna kontra onze i Maldini (79) je pogodio za pobjedu.

Milan Badelj igrao je za Genou do 87. minute.

Standings provided by Sofascore