dvojbena situacija

Incident koji je podijelio ljubitelje Formule 1: Glupost Vettela ili Maxov prljavi trik?

08.10.2018 u 16:39

Bionic
Reading

Sudar Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena na Velikoj nagradi Japana dodatno je olakšao put Lewisu Hamiltonu do titule prvaka, a različita su mišljenja tko je kriv za ovaj incident...

Vettel je na Suzuki nastavio s prosipanjem bodova ove sezone u elitnom automobilističkom natjecanju. Nakon što je izvukao u sudaru s Maxom Verstappenom deblji kraj u Šangaju, isto se dogodilo i na Velikoj nagradi Japana ove nedjelje pa je nakon okretanja na stazi pao na samo dno poretka i na kraju završio tek šesti.

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

'Sebastian bi trebao napisati knjigu kako izgubiti titulu prvaka,' rugao mu se nakon utrke bivši F1 prvak Jaques Villeneuve.

Iako nije prva takva situacija u kojoj se 31-godišnji Nijemac našao tijekom 2018. godine, ova je za sobom ipak povukla repove. Naime, dio ljubitelja Formule 1 misli da se radi o još jednoj njegovoj gluposti, ali dio smatra da je riječ o novom prljavom triku Maxa Verstappena koji mu uopće nije ostavio prostora.

Naravno, obojica krive onog drugog za sudar, a mišljenje je dao direktor F1 utrka koji je objasnio zašto nitko nije kažnjen.

'Bio je to klasičan sudar. Seb je bio s pola bolida na unutrašnjoj strani, a Max je zatim skrenuo prema njemu. Suci ne daju kazne ako nisu sigurni da je jedan vozač potpuno ili pretežno kriv za sudar. Mišljenja su različita, ali definitivno niti jedan vozač nije u potpunosti kriv za sudar,' naglasio je Charlie Whiting.

U svakom slučaju, još jedna Vettelova utrka za zaborav, a Verstappen ako nastavi ovako agresivno voziti navući će mnogo bijesa svojih kolega na stazi...