ne može si pomoći

Najomraženiji vozač opet je to napravio: Zbog ovakvih poteza u Formuli 1 više nema prijatelja

07.10.2018 u 16:10

Bionic
Reading

Kevin Magnussen izludio je na Velikoj nagradi Japana Charlesa Leclerca kojeg je prisilio da se zabije u njegov stražnji dio, zbog čega ga je Francuz nazvao 'glupanom' i pridružio se brojnim kolegama koji ga ne mogu podnijeti...

Danski 26-godišnjak u Formuli 1 ima sve manje prijatelja. Još prošle sezone nakon incidenta u Budimpešti Nico Hülkenberg nazvao je Magnussena najprljavijim vozačem elitnog automobilističkog natjecanja, a slično je o njemu već dugo govori i Fernando Alonso.

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Ove sezone zamjerio se Kevin Magnussen Pierreu Gaslyju kojeg je u Azerbajdžanu pri brzini većoj od 300 km/h gurnuo u betonsku ogradu, a njegov stil vožnje ove je nedjelje umalo doveo do teškog sudara s Charlesom Leclercom.

Naime, na startno-ciljnoj ravnini tijekom Velike nagrade Japana kasno je Danac odlučio promijeniti obrambenu poziciji pa budućem vozaču Ferrarija nije preostalo ništa drugo nego se zabiti u njegov stražnji dio.

'Magnussen je glup i uvijek će biti,' vikao je ogorčeni Monegašanin putem radio veze koji je ubrzo morao u boks na promjenu prednjeg krilca.

Zanimljivo, Magnussen koji je ubrzo odustao izvukao se bez ikakve kazne te mu ne prijeti eventualna suspenzija na nekoj od sljedećih utrka, unatoč svim prljavim potezima koje je izveo u zadnjih godinu dana.

'To je opasan način vožnje i nije mi jasno zašto nije kažnjen. Moram pokušati shvatiti kako je to moguće, inače ću sljedeći put i ja to napraviti,' zaključio je bijesni Leclerc.