vn japana

Hamiltonu pobjeda, Verstappen praktički izacio Vettela iz utrke za naslov

07.10.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Britanac Lewis Hamilton bio je najbrži na utrci za Veliku nagradu Japana, a novih 25 bodova, četiri utrke prije kraja, postavili su ga u najozbiljnijeg kandidata za osvajanje novog naslova svjetskog prvaka.

Aktualni svjetski prvak vodio je od početka do kraja utrke i došao je do 71. pobjede u karijeri, a devete u sezoni.

Drugo mjesto u utrci osvojio je njegov momčadski kolega Valtteri Bottas, a najniža stepenica postolja pripala je Maxu Verstappenu u Red Bullu koji je praktički uništio utrku Ferrarijevog Sebastiana Vettela, prenosi stranica GP1.hr.

Nijemac je naime bio u proboju prema naprijed kada je napao Nizozemca, a ovaj mu je naglo zatvorio vrata te udario u njega. Vettel je zbog toga pao na 19. mjesto i od tad se nije mogao popeti dalje od šestog mjesta.

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Ali zato se uspio popeti Daniel Ricciardo i to 11 mjesta pa je završio četvrti. Iza njega je na petom mjestu završio Kimi Raikkonen, a šesti već spomenuti Vettel.

Sedmo mjesto pripalo je Force Indijinom Sergiju Perezu, a krug osvajača bodova zatvorili su Romain Grosjean u Haasu osmim mjestom, Esteban Ocon devetim te desetoplasirani Renaultov Carlos Sainz.