ODLIČAN NASTUP

Impresivna izvedba hrvatskog boksača, tehničkim nokautom do novog trijumfa i naslova

07.04.2024 u 08:21

Bionic
Reading

Luka ‘Thunder‘ Plantić je u njemačkoj Frankenstolz Areni u Aschaffenburgu uspješno napao WBC International pojas supersrednje kategorije protiv engleskog predstavnika Jacka Cullena

Plantić je ovom borbom osigurao mjesto među svjetskom boksačkom elitom i kako je on sam rekao sada mu se ‘otvaraju sva vrata‘.

Od prve sekunde borbe ‘Thunder‘ je beskompromisno krenuo prema naprijed i vrlo uspješno pogađao Cullena čistim udarcima. Posebno teški su se činili udarci u tijelo koje je zadao Englezu. Cullen je pružao dobar otpor, ali jasno se vidjelo da je naš borac uzeo prvu rundu, piše Fight Site.

U drugoj rundi prima jedan niski udarac nakon čega je borba nakratko zaustavljena i na svu sreću nije bilo nikakvih ozbiljnih posljedica od tog faula. U drugoj rundi gledamo odličan meč prepun akcije i tvrdih udaraca s obje strane, ali i dalje je Plantić taj koji pritišće prema naprijed i dominira ringom. Nakon fantastične serije udaraca, Cullen počinje krvariti iz nosa. U trećoj rundi je engleski borac značajno usporio tempo i povukao se dok je naš olimpijac zadržao silinu i visoku razinu pritiska. Kroz treću i četvrtu rundu gledamo potpunu dominaciju Plantića, opušteno je plasirao čiste udarce bez ikakvih ozbiljnih prijetnji s druge strane.

U petoj rundi dolazi do očekivanog prekida. Tvrdim krošeom u tijelo pogađa Cullena i Britanac pada na koljena. Sudac započinje s odbrojavanjem i iako se pridigao, Cullenov kut baca bijeli ručnik kako bi spasio svog borca od daljnje i nepotrebne štete, a taj trenutak pogledajte OVDJE.

Ponosni smo na veliki uspjeh hrvatskog boksača, ovime je osigurao mjesto u deset najboljih na svijetu i zadržao svoj savršeni omjer bez poraza. Sada stoji na osam pobjeda od kojih je sedam ostvario nokautom.