RIZIČNA ODLUKA

Igor Tudor preuzima najteži mogući trenerski posao u Seriji A?

12.11.2018 u 09:07

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama dnevnika Corriere dello Sport, Igor Tudor trebao bi ovih dana naslijediti Ivana Jurića na klupi Genoe, u kojoj predsjednik Enrico Preziosi mijenja trenere već nakon nekoliko slabijih utakmica...

Jurićevi dani u Genovi definitivno su odbrojani. Po treći će put dobiti otkaz od predsjednika Enrica Preziosija, nakon što u pet utakmica nije pobijedio nikog, a neće ga spasiti ni činjenica da je igrao s iznimno jakim protivnicima i Juventusu iščupao bod u gostima.

  • +4
Igor Tudor Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Preziosi protiv kojeg su se okrenuli navijači Genoe nema milosti za trenere pa je ove sezone već smijenio Ballardinija iako je solidno ušao u sezonu, a talijanski mediji već su pokopali Jurića, no i njegov nasljednik trebao bi biti Hrvat.

Radi se o Igoru Tudoru čiji se povratak u Hajduk nedavno izjalovio pa je trenutno bez posla. U Italiji je cijenjen još iz igračkih dana, a može se pohvaliti da je trenirao Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaray i Udinese.

Lijep je to životopis, no osim u splitskom klubu kojeg je dobro vodio i s njim osvojio Kup 2013. godine, nigdje drugdje nije ostavio dublji trag. Posao u Genoi je najteži mogući izazov u Italiji, ali nakon PAOK-a i Galatasarayja u kojima je situacija slično kaotična Tudor definitivno ima iskustva nositi se s nepredvidivim predsjednicima klubova...