POVIJEST SE PONAVLJA

Zašto Ivan Jurić to samom sebi radi? Talijanski klub će ga po treći put potjerati...

11.11.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Nakon poraza od Napolija dnevnik Gazzetta dello Sport tvrdi kako su dani Ivana Jurića na klupi Genoe odbrojani i da mu se sprema treći otkaz na istom radnom mjestu...

Hrvatski 43-godišnji stručnjak lansirao je svoju trenersku karijeru u Italiji kada se s Crotoneom probio u Seriju A, ali nakon toga je sljedeće sezone potpisao za Genou i započela je bizarna ljubav njega i predsjednika Enrica Preziosija koja će ovih dana završiti trećim razlazom.

  • +4
Hrvatski trener Ivan Jurić Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Ivan Jurić prvi je put dobio otkaz u Genoi još tamo u veljači 2017. godine nakon teškog 5:0 poraza od Pescare, no još iste sezone Preziosi ga je vratio u završnici prvenstva na klupu, da bi ubrzo došlo do novog razlaza.

Ove sezone Preziosi nije bio zadovoljan kako je otvorio Seriju A Davide Ballardini, iako se Genoa nalazila u sredini ljestice, a Poljak Piatek briljirao u napadu. Po treći je put ponudio posao Juriću, a ovaj je to prihvatio, kao da nije ništa naučio iz prethodnih epizoda.

Pet utakmica kasnije Genoa nije pobijedila nikog, a iako je otkinula bod Juventusu usred Torina, Juriću se sprema novi otkaz nakon poraza po kišom natopljenom terenu ove subote protiv Napolija.

Kao njegovog nasljednika dnevnik Gazzetta dello Sport vidi Davidea Nicolu, 45-godišnjaka koji se dokazao vodeći mlađe generacije kluba iz Genove.

Cijela ova priča dokaz je da nešto ozbiljno ne štima u klubu, a toga su itekako svjesni na tribinama.

'Preziosi, prije ili kasnije ćeš umrijeti, a Genoa nikada,' poručili su transparentom navijači predsjedniku na posljednjoj utakmici, smatrajući ga glavnim krivcem za kaotično stanje u klubu...