obezglavljeni 'bili'

Nakon Stanića i Kepčije otkaz je dobio i trener Hari Vukas! Otkriveno je tko će u subotu voditi Hajduk na derbiju protiv Osijeka

04.11.2020 u 15:36

Bionic
Reading

Hari Vukas više nije trener prve momčadi Hajduka te zajedno sa svojim pomoćnikom Juricom Vučkom odlazi iz kluba...

Trener Hari Vukas preuzeo je ulogu glavnog trenera prve momčadi nakon odlaska Igora Tudora, 21. kolovoza 2020. godine.

U tom periodu vodio je 'bile' na ukupno deset službenih utakmica, ostvario je četiri pobjede, pet poraza i jedan neriješen rezultat.

'Svom Hajduku želim sve najbolje, a novom treneru puno uspjeha. Nažalost, rezultati nisu bili onakvi kakvi smo svi zajedno očekivali, nadam se i vjerujem da će se Hajduk u narednom periodu podići i doći tamo gdje pripada', kazao je Vukas na rastanku.

Hajduk je tako, barem što se sektora sportskih pitanja - obezglavljen! Otkaze su redom dobili savjetnik predsjednika za sportska pitanja Mario Stanić te sportski direktor Ivan Kepčija, a sada i trener prve momčadi Hari Vukas.

A 'bile' već u subotu na Poljudu čeka derbi s Osijekom i postavilo se pitanje tko će sjediti na klupi?

  • +5
Istra 1961 - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Iz Hajduka su objavili kako će prvu momčad Hajduka u narednom razdoblju voditi Boro Primorac!

Voditelj 'Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna' prihvatio je ovu ulogu nakon razgovora s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem.

Stručni stožer Bore Primorca čine još njegov prvi pomoćnik Toni Golem, trener golmana ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić i Šime Veršić.

Prvu utakmicu na klupi 'bilih' trener Primorac imat će u subotu u 17.05 sati kada na Poljudu gostuje Osijek.

Boro Primorac legendarni je igrač Hajduka i trener koji je veći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu gdje je bio prvi pomoćnik Arsenea Wengera (ukupno 21 godinu). Kao glavni trener vodio je francuske Cannes i Valenciennes, reprezentaciju Gvineje Bisau, a kao pomoćni trener Wengeru radio je još u japanskoj Naoya Grampus.

U igračkoj karijeri nastupao je za Velež, Hajduk, Lille i Cannes. Strijelac je prvog službenog gola za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za 'bile' nastupio u 283 utakmice i pri tom postigao 53 golova.