OVO ĆE ODJEKNUTI

Igor Bišćan posve otvoreno o Mislavu Oršiću, Roku Šimiću, ali i Zdravku Mamiću

10.05.2023 u 23:26

Bionic
Reading

Bivši kapetan Modrih, a danas trener novog hrvatskog prvaka u nogometu Dinama, 45-godišnji Igor Bišćan, u razgovoru za Media servis, komentirao je aktualnosti u Maksimirskoj 128.

Nakon smjene Ante Čačića, Igor Bišćan preuzeo je Modre i odveo ih do 24. naslova hrvatskog prvaka.

'Prekratko sam ovdje da bi si pripisivao sve zasluge za ovaj uspjeh. Nije to onakav osjećaj kakav bi bio da sam ovdje od prve utakmice. Drago mi je kad vidim sreću na licima mojih igrača, a posebno navijača', rekao je trener Dinama na početku razgovora za Media servis.

A baš ti navijači dočekali su ga kao spasitelja. Obožavaju ga, ali u budućnosti očekuju velike rezultate s Dinamom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Rezultat i igra moje momčadi će diktirati sve i svega sam toga svjestan. To će uvjetovati kako će me percipirati ljudi i navijači, a ako će biti loše onda će kritike biti velike. Kad si u Dinamu onda se moraš znati nositi s tim'.

Važne karike Dinamove momčadi, golman Dominik Livaković i napadač Bruno Petković, uskoro ulaze u posljednju godinu ugovora i navijači s pravom strepe hoće li Modri ostati bez svojih zvijezda u ljetnom prijelaznom roku.

'Ako dođu ponude koje su dobre za klub i igrače onda najčešće dolazi i do odlazaka. Tako je bilo uvijek i tako je i sada. Ja kao trener želim da u novu sezonu krenem sa što je moguće boljom momčadi, ali realnost je takva kakva je'.

Evidentno je da Dinamu nedostaje golgeter. U medijima se puno priča o mogućim dolascima Frigana iz Rijeke, Miereza iz Osijeka pa čak i o Slovencu Žanu Vipotniku i Roku Šimiću.

'To su igrači koji imaju kvalitetu i razmišljamo o svakom koji naznači takvu kvalitetu da bi mogao igrati u Dinamu. U ovom trenutku se čini da nam nedostaje netko tko će biti efikasan i zabijati dovoljnu količinu golova'.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

A golove je između ostalog isporučivao sjani hrvatski reprezentativac Mislav Oršić koji je prodan u engleski Southampton i tamo uopće ne igra. Bi li ga Bišćan volio imati u Maksimiru?

'Svi koji bi kvalitetom i karakterom mogli moju momčad činiti boljom ja sam za to, a Mislav je po tom pitanju sigurno taj. Bio bih više nego sretan da se ponovno vrati u naš klub'.

Oko tog transfera, ali i oko svega drugog po pitanju odlazaka ili dolazaka Bišćan svakodnevno razgovara s Darijom Šimićem, velikim prijateljem iz igračkih dana, a sada sportskim direktorom kluba.

'Da li mu vjerujem? Ne bi radili zajedno ovako ozbiljan posao da ne vjerujemo jedan drugome. Maksimalno ozbiljno shvaćamo pozicije u kojima se nalazimo i sve što radimo, radimo s ciljem i u interesu Dinama te da on u budućnosti bude sve bolji'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A prije devet godina upravo je sa Šimićem te Šokotom i Marićem Igor Bišćan krenuo u ofenzivu protiv Zdravka Mamića. Bila je to inicijativa Zajedno za Dinamo.

'Nismo mi tada imali cilj bilo koga rušiti. Željeli smo ukazati da neke stvari nisu dobre i da nešto treba mijenjati po pitanju vođenja kluba. Sigurno da svi koji su radili u Dinamu imaju svojih zasluga i odgovorni su za sve ono što je bilo dobro ili nije bilo dobro dok je obavljao svoj posao, tako i gospodin Mamić i po tome ga treba ocjenjivati'.

Hajduk i dalje vidi kao najvećeg konkurenta za naslov u idućoj sezoni.

'Očekujem jako motivirani Hajduk. Svaka nova sezona u kojoj ne osvoje naslov dodatno utječe na njihovu motivaciju i to je jako dobro za naš nogomet da imamo takvog konkurenta u Hajduku'.

Vjeruje li da će se dok je on u klubu konačno sagraditi novi Dinamov stadion?

'Ne vjerujem. Ako ćemo uzeti neki prosjek koliko se treneri zadržavaju na klupi Dinama, onda bi bilo presamouvjereno s moje strane da će se to dogoditi.

Mladu je reprezentaciju ostavio zbog Dinama. Bi li Dinamo ostavio zbog Vatrenih kada jednoga dana odstupi Zlatko Dalić?

'Malo bi trenera na svijetu da bude u prilici preuzeti hrvatsku reprezentaciju to odbilo', zaključio je Igor Bišćan.