'obnova' na rujevici

Igor Bišćan dobio dva zvučna pojačanja, ali zbog ovog igrača nastala je totalna pomutnja

05.02.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Rijeka je u proljetni dio Hrvatski Telekom Prve lige krenula neočekivanim remijem sa Slaven Belupom, a potom iznenađujućim i visokim porazom 3:1 na Rujevici od Gorice. Brojne ozljede i odlasci u zimskom prijelaznom roku desetkovali su momčad Igora Bišćana, ali u posljednji trenutak na Rujevicu su stigla kvalitetna pojačanja

Ivan Tomečak (29) Rijeku je napustio u rujnu 2015. godine. Od tada je igrao za Dnjipro, Mechelen, Al Nassr te Club Brugge, ali se nakon tri i pol godine odlučio vratiti na Rujevicu. Sigurno je samo jedno, Tomečak je došao kao slobodan igrač, iskustva ima dovoljno te će definitivno biti osjetno pojačanje za Rijeku u drugom dijelu Hrvatski Telekom Prve lige.

Uz Tomečaka je istog dana potpis na ugovor s Rijekom stavio i Robert Murić (22). Svojedobno jedan od najnadarenijih hrvatskih nogometaša otrgnuo se iz zagrljaja Zdravka Mamića i doslovno pobjegao iz Dinama a da nije odigrao niti jednu utakmicu za prvu momčad 'modrih'. Pokušao je u Ajaxu, pa Pescari, od ljeta 2017. godine bio je u Sporting Bragi, ali tek je povremeno igrao za drugu momčad portugalskog prvoligaša.

Potpisali su i Tomečak i Murić ugovore na dvije i pol godine, to su najbolje vijesti za trenera Rijeke Igora Bišćana koji dolaskom ove dvojice rješava goruće probleme u svojoj momčadi. U isto vrijeme i Tomečak i Murić će na Rujevici pokušati oživjeti svoje karijere, trebat će im vremena da se vrate u natjecateljski ritam, ali gotovo je sigurno da će biti značajna pojačanja za Rijeku.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, HNK Rijeka - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

No, Igoru Bišćanu miran san remeti neriješena situacija s najboljim igračem i prvim strijelcem, Brazilcem Heberom (27). Čelnici kluba, točnije predsjednik i vlasnik Damir Mišković, učinili su sve kako bi 'unovčili' Hebera, očekivali su kako bi za njega mogli dobiti odštetu između sedam milijuna eura (navodno je toliko nudio Dinamo!), pa sve do 10 milijuna eura koliko su iznosile navodne ponude iz inozemstva.

  • +8
Heber Araujo Dos Santos NK Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Pier Marco Tacca / Anadolu Agency

I sam je Heber bio spreman krenuti dalje, osigurati si možda i ugovor života... Na žalost, Hebera Rijeka nije uspjela 'utopiti' u zimskom prijelaznom roku iako je navodno bilo nekih ponuda iz najjačih europskih liga. I tu su krenuli problemi, odjednom se Heber 'ozlijedio', nije igrao protiv Slaven Belupa (remi) i Gorice (poraz). Na Rujevici je zavladala pomutnja, krenule su priče kako Brazilac namjerno 'zavlači' Bišćana i klupske čelnike, da je u 'bijelom štrajku'... Svi rade na tome da ga prodaju, čak se spominjao njegov odlazak u Kinu ili u neku od momčadi s Arapskog poluotoka. Realno, zainteresiranih ima, ali mnogima je Heber preskup, a kraj prijelaznog roka je sve bliže.

Velika je vjerojatnost kako Rijeka na kraju ipak neće uspjeti prodati Hebera, a onda je na Bišćanu težak zadatak, svog najboljeg igrača nekako mora vratiti 'u život' jer bez njega momčad jednostavno 'teško diše'. A borba za mjesta koja vode u Europu tek se zahuktava.