JOŠ SAMO DA POTPIŠU

I u Dinamu se slavi zbog Gvardiolovog transfera, Modrima stižu silni milijuni

25.06.2023 u 14:50

Bionic
Reading

Nakon što je u subotu kasno navečer Fabrizio Romano potvrdio kako je Joško Gvardiol dogovorio svoje uvjete u Manchester Cityju, sada se samo čeka dogovor Građana i aktualnog kluba hrvatskog reprezentativca, Joška Gvardiola

Sjajni, mladi hrvatski reprezentativac, 21-godišnji Joško Gvardiol, koji slovi za jednog od najboljih stopera današnjice, po svemu sudeći, ovog će prijelaznog roka napustiti RB Leipzig.

On je svoje uvjere s Manchester Cityjem dogovorio, a kako javlja Fabrizio Romano, sada je na klubovima da dogovore visinu odštete.

Prema njegovim, ali i informacijama njemačkih medija, City bi njemačkom klubu trebao isplatiti više od 100 milijuna eura, uključujući i bonuse.

S takvom odštetom, Gvardiol će postati najskuplji stoper svih vremena, te će s vrha 'skinuti' Harryja Maguirea, koji je u ljeto 2019. godine iz Leicestera otišao u Manchester United za 87 milijuna funti.

Naravno, sve što se događa oko Joška Gvardiola s velikom pozornošću prate i u zagrebačkom Dinamu. Naime, prema ugovoru koji je s Leipzigom sklopljen prilikom Gvardiolovog ulaznog transfera, hrvatski prvak od zarade prilikom iduće prodaje dobiva 20 posto.

S obzirom na to da je Dinamo Gvardiola prije dvije godine prodao uz odštetu od 18.8 milijuna eura, u slučaju prodaje za 100 milijuna, Nijemci će na braniču zaraditi 81.2 milijuna eura. Upravo u tom iznosu Dinamo ima 20 posto, što znači oko 16,2 milijuna eura. Nije loše, zar ne? Ali ako se Nijemci potrude, mogli bi u Dinamu dobiti još koji euro više.