repriza finala iz 1999.

I nakon 20 godina sve je ostalo isto; legende Manchester Uniteda bolje od veterana Bayerna

26.05.2019 u 19:20

Bionic
Reading

Manchester United je na Old Traffordu odigrao utakmicu protiv Bayerna i slavio s čak 5:0. Bio je to meč legendi u sklopu proslave 20. godišnjice Unitedova osvajanja Lige prvaka i naravno - repriza tog epskog finala iz 1999. godine...

Utakmica legendi igrala se povodom 20 godina od legendarnog finala Lige prvaka kada je Manchester United na Camp Nou u šokantnoj završnici stigao do pobjede i naslova prvaka Europe.

Bayern je tada vodio već od 6. minute golom Baslera, a onda je United golovima Sheringhama u 91. i Solskjaera u 93. minuti stigao do čudesnog preokreta i osvojio trofej Lige prvaka.

Danas je čak 61.175 navijača na Old Traffordu uživalo u revijalnoj utakmici, a već u 4. minuti igrač koji im je 1999. godine donio trofej postigao je prvi gol.

Jesper Blomquist je sjajno asistirao, a Ole Gunnar Solskjaer nije imao težak zadatak i zabio je gol za 1:0.

U 30. minuti United je stigao i do drugog gola, a strijelac je ovaj put bio Dwight Yorke koji je sjajno pogodio iz voleja za 2:0.

Bayern se držao do 79. minute, a onda je Nicky Butt postigao lijep gol za 3:0, a pet minuta kasnije Louis Saha je povisio na 4:0.

Najljepši potez je stigao na kraju utakmice kada je David Beckham u 90. minuti sjajnim driblingom 'slomio' jednog od igrača Bayerna i postigao gol za konačnih 5:0.

Spomenimo i to da je za legende Bayerna igrao Ivica Olić...