OTVORENO TRŽIŠTE

HTV miljama daleko od Poljuda i Barce

16.06.2011 u 15:10

Bionic
Reading

Najava jednog od HTV-ovih urednika Brune Kovačevića kako je HTV praktično osigurao prijenos utakmice Hajduka i Barcelone čini se kao preuranjeno radovanje

Sportski urednik HTV-a pohvalio se kako je javna televizija na korak od potpisivanja ugovora s Hajdukom te kako će imati čast prenositi spektakl gostovanja europskih prvaka u Splitu.

No to je daleko od istine, barem tako tvrde na Poljudu. Prvi čovjek organizacije susreta, Hajdukov član uprave Pavle Cicarelli tvrdi kako ugovor nije potpisan te kako još nemaju stav o brojnim ponudama.

'Brojnim televizijskim kućama ovaj susret vrlo je interesantan i još čekamo najpovoljniju ponudu. Nismo ni blizu dogovora i ako baš moram potvrditi, svi su još 'u igri'', rekao je Cicarelli.

Prijenos susreta nije toliko atraktivan za hrvatsko tržište koliko je TV signal s Poljuda isplativ u međunarodnim okvirima. Podsjetimo, gostovanje Barcelone na Poljudu prvi je dvoboj Katalonaca nakon osvojene Lige prvaka na Wembleyju. Samim time je i interes javnosti ogroman i sigurno je da će i cijena koju bi Hajduk mogao postići u licitaciji rekordna. Spekulira se kako se cijena kreće od 500.000 pa sve do milijun eura.