I PRISAVLJE SLAVI

Hrvatsku na Euro ispratilo preko milijun gledatelja HRT-a

16.11.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Turske u utorak na Maksimiru bio je najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama tog dana, a pratilo ga je 25,4 posto populacije (AMR) ili preko milijun ljudi

Uspješan plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini na svojim malim ekranima na HRT-u pratilo je 1.058.792 gledatelja.

O iznimno visokoj gledanosti govori i podatak o velikom udjelu u gledanosti (SHR) od 47,7 posto, što znači da je gotovo polovica od svih gledatelja koji su u tom trenutku bili pred televizorom pratilo taj susret na HRT-u.

Inače, nakon rekordne gledanosti utakmice Dinamo - Real od 26,5 posto koju je HRT prenosio 14. rujna, a koja je pak bila najgledaniji sadržaj uopće ove godine, uzvratni susret protiv Turske na Maksimiru drugi je najgledaniji sportski sadržaj od početka godine na svim nacionalnim televizijama.

HRT je time dokazao kako može besprijekorno odraditi vrhunske sportske događaje te kako je među javnim televizijama i dalje lider po broju minuta i kvaliteti kada je riječ o sportu.

'Veseli nas što od 25 svih najgledanijih sadržaja u 2011. godini na svim televizijama njih 10 otpada na sport na HTV-u, time pokazujemo kako kvalitetnim programom možemo parirati i biti bolji od ostalih televizija', ocijenio je Bruno Kovačević, urednik Sportskog programa HTV-a.