PRVENSTVO BALKANA

Hrvatskim triatloncima zlato i bronca prvog dana

18.07.2015 u 20:26

Bionic
Reading

Hrvatskim triatloncima zlato i bronca prvog dana Prvenstva Balkana koje se ove subote i nedjelje održava na zagrebačkom Jarunu

Unatoč 'paklenoj vrućini' i iznimno visokoj temperaturi, prvi dan Prvenstva Balkana u triatlonu, koje se održava na zagrebačkom Jarunu, protekao je u ozračju visokokvalitetne organizacije, te zanimljivih sportskih rezultata, poglavito u Elite utrkama, u kojima su snage ogledali najbolji sportaši ovog dijela Starog kontinenta.

S prijavljenih gotovo 400 sudionika iz 17 država Europe, Prvenstvo je startalo elite triatlon natjecanjem za muškarce i žene, tijekom kojega su se lovili bodovi i za odlazak na Olimpijske igre u Brazil iduće godine. Domaći teren pogodovao je posebice triatlonki Sonji Škevin, koja je u Elite ženskoj utrci (najjača konkurencija) u subotu osvojila broncu. U ovoj je utrci slavila Slovenka Jana Koradej, dok je drugo mjesto pripalo Rumunjki Antoaneli.

Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Mađar Laszlo Tarnai. Drugo mjesto osvojio Sylwester Julian Kuster iz Poljske, dok je treći bio Ognjen Stojanović iz Srbije. Sasvim očekivano, naš najbolji triatlona Matija Lukina i ovdje je pokazao izvrsnu spremnost te je braneći boje Hrvatske, utrku završio na sedmom mjestu.

U juniorskoj muškoj konkurenciji slavio je naš mladi Luka Paliska, ispred Turčina Kutluhana Konuka i Milana Tomina iz Srbije. U konkurenciji veterana najbolji je bio Slovenac Peter Harnold ispred Mađara Robert Cziganya i Slovenca Jana Lipovšeka. Na žalost, postolja se nije uspio domoći domaći triatlonac Đuro Mileusnić, koji je završio utrku kao četvrti.

Prvenstvo Balkana u triatlonu nastavlja se u nedjelju utrkama u kojima se vrednuje ekipni poredak u sve tri natjecateljske muške i ženske kategorije.