ČAČIĆ ODLAZI

Hrvatski teniski savez uskoro ostaje bez predsjednika

07.02.2010 u 15:34

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić najavio je u nedjelju da će dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza (HTS)

Čačić je u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' rekao da će u utorak na predsjedništvu HTS-a dati ostavku na svoju funkciju te da je o tome već obavijestio potpredsjenika HTS-a Zorana Grbića.

Predsjednik HNS-a je prošli mjesec u Mađarskoj skrivio tešku prometnu nesreću od posljedica koje su poginule dvije osobe.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša poslao je danas Hini priopćenje u kojem demantira napise pojedinih medija o slučaju Čačić.

'Hrvatski olimpijski odbor demantira da je raspravljao mogućnost odstupanja predsjednika Hrvatskog teniskog saveza Radimira Čačića s dužnosti, a niti je primio takav zahtjev za mišljenjem. Kao što je poznato Hrvatski olimpijski odbor niti postavlja niti smjenjuje predsjednike svojih članica, a niti bilo kojeg člana svojih tijela koji dolaze iz njihovih redova. U slučaju Čačića radi se o predsjedniku u čijem je razdoblju hrvatski tenis polučio velike uspjehe, a Hrvatski teniski savez jedan je od najuspješnijih saveza. Hrvatski olimpijski odbor nema nikakvih saznanja o vrsti postupka koji bi se vodio u ovom slučaju protiv predsjednika HTS-a Čačića,' stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.