TEREN ILI KANCELARIJA

Hrvatski talent možda ne zaigra u istoj momčadi s košarkaškom legendom; za sve je 'krivo' jedno pravilo

23.07.2022 u 17:46

Bionic
Reading

Proslavljeni španjolski košarkaš Marc Gasol (37) morat će se odreći funkcije predsjednika Girone ako iduće sezone želi nositi dres katalonskog kluba, prenio je španjolski AS

Gasol je vlasnik i predsjednik Girone, a od 2021. i igrač kluba. Međutim, Statut španjolske ACB lige zabranjuje predsjedniku kluba da bude registriran i kao igrač.

Stanje administratora ili direktora kluba nespojivo je s obavljanjem bilo koje funkcije predviđene Pravilnikom koje podliježu registraciji u natjecanjima koje organizira ACB . Drugim riječima, Gasol ne možete biti registrirani kao igrač ili trener i imati menadžersku poziciju.

Mlađi od braće Gasol, Pau je pet godina stariji, je planirao igrati još jednu sezonu kako bi pomogao ekipi u premijernoj sezoni u elitnom razredu španjolske košarke. U Gironi su potpuno svjesni problema i već rade na pronalaženju najbolje formule za njegovo rješavanje. Jedna je opcija očito da podnese ostavku na mjesto predsjednika kluba.

Marc Gasol je 2019. u dresu Toronta osvojio NBA naslov, dok sa španjolskom reprezentacijom ima dva olimpijska srebra, dva zlata sa svjetskih prvenstava, te dva zlata, srebro i dvije bronce na europskim prvenstvima.

Nedavno je za Gironu ugovor potpisao hrvatski košarkaš Roko Prkačin (19).