GLAS NARODA

[ANKETA] Stiže stranac u hrvatsku košarkašku reprezentaciju. Podržavate li ovaj potez?

23.07.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Američki košarkaš Jaleen Smith bi se trebao priključiti pripremama reprezentacije Hrvatske 3. kolovoza, potvrdio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović.

U sezoni 2020/21 nosio je dres Riesen Ludwigsburga te bio MVP Bundeslige, a u prošloj je kao igrač ALBA-e proglašen MVP igračem finala.

Riječ je o organizatoru igre za kojeg Mulaomerović tvrdi da je profil igrača kakav je potreban Hrvatskoj pred kojom su dvije utakmice pretkvalifikacija za EuroBasket 2025 i nastup na EuroBasketu 2023.

'Vjerujemo da će dignuti cijelu reprezentaciju i pomoći nam da igramo puno bolje. Proces ishodovanja svih potrebnih papira je pokrenut i ja se nadam da ćemo ga uspjeti na vrijeme registrirati kako bi se priključio pripremama reprezentacije 3. kolovoza', izjavio je Mulaomerović.

Kao što je poznato donedavni predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa oštro se protivio dovođenju stranaca u reprezentaciju, a nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koji je značio i početak probijanja prema sljedećem EuroBasketu iz pretkvalifikacija, to je tijelo ugašeno.

To je značilo odlazak Rađe i otvaranje ceste koja je vodila prema dovođenju jednog stranca u reprezentaciju. Pogodnost je to koju koristi ogromna većina zemalja. Hoće li to donijeti rezultat, makar kratkoročni, ostaje nam za vidjeti.

Kakav je vaš stav prema ovom potezu?