pripreme za euro

Hrvatski rukometaši u velikim problemima zbog koronavirusa; jedan je od 'kauboja' već otpao iako je cijepljen, ali...

27.12.2021 u 10:52

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija započela je drugi dio priprema za Europsko prvenstvo koje 13. siječnja 2022. počinje u Mađarskoj i Slovačkoj. 'Kauboji' su se okupili u Poreču gdje će trenirati do 30. prosinca, a završne pripreme na rasporedu su od 1. siječnja. No, pojavili su se neočekivani problemi

Do sada se činilo kako će ozljede i problemi napokon zaobići hrvatske rukometaše uoči nastupa na Europskom prvenstvu, ali izbornik Hrvoje Horvat odjednom se našao pred gotovo nepremostivim preprekama.

Problem je, naravno, koronavirus. Srećom, u redovima 'kauboja' nema zaraze, no već je jedan od naših reprezentativaca morao odustati od nastupa na Europskom prvenstvu zbog cijepljenja.

Konkretno, radi se o mladom pivotu Veronu Načinoviću.

'Nažalost, moramo se odreći usluga mladog kružnog napadača Verona Načinovića, pa sam na ove druge pripreme umjesto njega pozvao Nikolu Grahovca, kružnog napadača Zagreba', potvrdio je izbornik Hrvoje Horvat za Večernji list te pojasnio:

'Nančinović neće imati dvije doze cjepiva kad počinje Europsko prvenstvo, a bez dvije doze nijedan igrač neće moći u zapisnik, niti u bilo kakav protokol. Veron se cijepio jednom nakon što je prebolio Covid-19, ima valjanu Covid putovnicu, no organizatori Eura drže se pravila da mogu igrati samo igrači s dvije doze cjepiva.'

Hrvoje Horvat na konferenciji Hrvatskog rukometnog saveza Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Uz Načinovića još je jedan igrač bez obje doze cjepiva...

'Ivan Martinović, desni vanjski Hannovera. Ali, on će se uskoro drugi put cijepiti i s njim neće biti nikakvih problema', potvrdio je Horvat te pojasnio zašto se Načinović ne želi drugi put cijepiti:

'Ne želi jer mu je prekratko vrijeme od prve do druge doze i ne želi ništa riskirati.'

U problemima bi se mogao naći i golman Ivan Pešić iako je primio dvije doze cjepiva.

'Da, on se cijepio dvaput, ali sa Sputnjikom, a u Njemačkoj ne priznaju to cjepivo pa se mora ponovno dvaput cijepiti s drugim proizvođačem inače ne bi mogao braniti u Bundesligi', pojasnio je izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat.