rukometna reprezentacija

'Kauboji' su dobili novog sponzora, a onda su se oglasile legende; evo što su o budućnosti hrvatskog rukometa rekli Ivano Balić i Lino Červar...

21.12.2021 u 21:20

Bionic
Reading

U svečanoj atomosferi hotela International, Hrvatski rukometni savez i Wiener osiguranje VIG potpisali su ugovor o suradnji

Prigodnoj svečanosti nazočila je kompletna muška seniorska reprezentacija te dio ženske seniorske reprezentacije predvođen izbornikom Nenadom Šoštarićem.

Četverogodišnji Ugovor o suradnji u ime Wiener osiguranja potpisali su predsjednica Uprave Jasminka Horvat Martinović i član Uprave Božo Šaravanja, a u ime Hrvatskog rukometnog saveza glavni tajnik Damir Poljak. Ta će suradnja započeti na skorašnjem Europskom prvenstvu rukometaša.

U drugom dijelu konferencije za medije, najavljeno je nadolazeće Europsko prvenstvo za rukometaše.

'Za sada je sve dobro, dečki su zdravi, što me izuzetno veseli, dobro se radi i trenira', kazao je izbornik Hrvoje Horvat dodavši:

Hrvoje Horvat na konferenciji Hrvatskog rukometnog saveza Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Energija i želja su tu i mislim da ćemo to pokazati već u utakmici sa Slovenijom. Plan priprema? Drugi dio je u Poreču, završno utakmica sa Slovenijom i onaj završni dio u Osijeku gdje imamo Croatia Cup s BiH i Rusijom. Za tu završnu fazu u Osijeku imat ćemo 18 igrača (16 može biti prijavljeno za Euro!). Brušenje je već počelo, moramo biti spremni odmah na startu natjecanja kada nas čeka Francuska. Detalji rade razliku i ja vjerujem da ćemo ih mi imati za ponuditi kada bude potrebno. Fokusirani smo najprije na sebe, mislimo po redu, ništa unaprijed. Volimo igrati pred navijačima i ne sumnjam da će nas i dalje pratiti, da su se poželjeli utakmica.'

S novom reprezentacijom koja je miks iskustva i mladosti, Hrvatska na prvenstvo ide s nadom da će nastaviti niz sjajnih ostvarenja koje ima na europskim smotrama. Pri tome je želja stvoriti jake temelje za dva natjecanja koja će biti u središtu pozornosti sljedećih godina. Riječ je Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te Svjetskom prvenstvu 2025. godine kojem su domaćini Hrvatska, Danska i Norveška.

Tomislav Grahovac na konferenciji Hrvatskog rukometnog saveza Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Stanzl/PIxsell

'Izbornik je pričao sa svima, a i sa mnom oko selekcije igrača. Složili smo se oko svega. Sad je vrijeme za neku polu smjenu generacija, mladi se moraju naučiti igrati na ovoj razini. Daj Bože da se to dogodi na prvoj utakmici. Oni moraju rasti, a nekom će to ići brže, a nekom sporije', otkrio je Ivano Balić u razgovoru za RTL.

Oglasio se i Lino Červar...

'Naš cilj je plasman na Olimpijske igre u Parizu, jer na Igrama u Tokiju nismo bili, osvajanje zlatne medalje, treće takve i osposobiti reprezentaciju za vrhunski domet na Svjetskom prvenstvu 2025. godine kojem ćemo biti domaćini. Ova reprezentacija treba veliku potporu kao i novi stožer i ja ju očekujem od svih. Možemo pobijediti samo ako imamo povjerenja u našu djecu', kazao je Lino.

Lino Červar na konferenciji Hrvatskog rukometnog saveza Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska će na EP-u u Mađarskoj i Slovačkoj igrati u skupini C. Naši rukometaši natjecanje otvaraju 13. siječnja u 20.30 sati protiv olimpijskih pobjednika Francuza. Dva dana kasnije, u istom terminu, igraju protiv Srbije. Treći suparnik je Ukrajina, 17. siječnja u 18.00 sati. Sve utakmice prvoga kruga Hrvatska igra u novoj Pick Areni u Szegedu koja može primiti 8000 tisuća navijača.