IZVANREDNA SKUPŠTINA

Hrvatski rukomet ima novog predsjednika

22.03.2016 u 15:41

Bionic
Reading

Na izvanrednoj skupštini Hrvatski rukometni savez dobio je novog predsjednika, Tomislav Grahovac naslijedio je Sandija Šolu

Predsjednik Nadzornog odbora Tomislav Grahovac podnio je izvješće NO-a nakon čega je podnio ostavku i bio razriješen dužnosti što je dovelo do izbora novog člana i predsjednika NO. Novi član NO-a je Romeo Vrečko, dok je za novog predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza također izabran Romeo Vrečko.

Potom je  Sandi Šola podnio ostavku na mjestu predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza.

'Kao što znate ovaj čin sam najavio već prije dva mjeseca. Razlog za ostavku je osobne naravi i znači da od danas dajem neopozivu ostavku. Povlačim se s ove časne funkcije predsjednika HRS-a na koju sam izuzetno ponosan. Osam godina je bilo dovoljno za ostvarivanje ciljeva koje smo zacrtali. Svom nasljedniku želim puno sreće u svemu. Želim zahvaliti svima na podršci i na svemu što smo zajedno napravili. U narednom periodu posvetit ću se osobnim ciljevima, ali bit ću na raspolaganju i davati svu potporu razvoju hrvatskog rukometa,' rekao je Šola, a prenosi hrs.hr.

Uslijedilo je zatim izvješće Povjerenstva za izbor i imenovanja o prijedlozima kandidata za predsjednika Saveza, a jedini kandidat bio je g Tomislav Grahovac.

Jednoglasno je za novog predsjednika HRS-a izabran Tomislav Grahovac.

'Želim se zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim se zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim se zahvaliti svim članovima UO i mojim dosadašnjim suradnicima u NO. Smatram da ćemo svi zajedno , kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi radi te da ćemo kroz posao rješavati probleme.'

Uz novog predsjednika HRS-a, na Izvanrednoj izbornoj sjednici skupštine HRS-a, donesene su odluke o izmjenama i dopunama Statusa HRS-a.

Nazočnima se obratio i dopredsjednik Zoran Gobac.

'Zahvaljujem se na vašem velikom odazivu i što ste došli pozdraviti novog predsjednika HRS-a, ali i zahvaliti dosadašnjem. 75% prihoda HRS-a su vlastiti prihodi, a HOO nam nije niti 20% u financijama. Želim da i drugi sportski savez pokažu koliko se sami financiraju, a koliko ih financira država. Moramo se svi povezati, i istok i zapad, i sjever i jug i napraviti još jedan iskorak naspram drugih sportova. Potreban nam je novi Zakon o sportu. Već 12 godina nemamo kategorizaciju sportova i sportaša. Rezultat je taj koji bi trebao biti glavni za dobivanja novaca.'

Za kraj novi predsjednik HRS-a predložio je da se uputi pismo mjerodavnim institucijama vezano uz probleme koje je iznio dopredsjednik Gobac, a isti je jednoglasno prihvaćen.
USKORO OPŠIRNIJE