PIVARIĆ iz bolnice

Hrvatski reprezentativac oglasio se nakon operacije koljena; evo koliko Dalić ne računa na njega

05.02.2019 u 11:36

Bionic
Reading

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Josip Pivarić, koji je nedavno operirao koljeno, započeo je dug i mukotrpan oporavak

Podsjetimo, 30-godišnji lijevi bek kijevskog Dinama ozlijedio je u posljednjoj pripremnoj utakmici u Turskoj prednje križne ligamente koljena, zbog čega je morao na operaciju koja je uspješno obavljena u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zagrebu.

'To je relativno česta ozljeda kod nogometaša. Pivariću se, eto, nažalost, dogodilo to već drugi put, ovoga puta na drugoj nozi. Josip je u dobrim rukama dr. Damira Hudeca, a on se već pokazao kao vrlo strpljiv, uporan i ozbiljan u rehabilitaciji te vjerujem da će se i ovoga puta odlično oporaviti, kao i nakon prve operacije', kazao je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, dr. Boris Nemec.

Nakon što je obavljena operacija oglasio se i Pivarić:

'Prvi dan uspješno odrađen. Hvala svima na pruženoj podršci i brizi', napisao je Pivarić na Instagramu, uz priloženu fotografiju iz bolničke postelje.

Koliko dugo Pivarića neće biti na travnjaku, teško je reći jer u slučaju ovakvih teških ozljeda, s povratkom u trening s najvećim naporom treba ići postepeno. Praksa govori kako ga neće biti minimalno šest mjeseci.

Zbog teških ozljeda koje su zadobili pouzdani braniči Šime Vrsaljko (operacija stražnjeg križnog ligamenta koljena, op.a.) i Josip Pivarić, u malim problemima našao se i hrvatski izbornik Zlatko Dalić jer u kvalifikacijama za Euro 2020. – koje počinju u ožujku - neće moći računati na dva vrlo važna igrača.

Kao što je poznato, Dalić je izrazio potporu obojici nogometaša, a liječnička služba hrvatske reprezentacije bit će u stalnom kontaktu s liječnicima kijevskog Dinama i Intera tijekom rehabilitacije.

Ako Pivarićev oporavak prođe prema prognozama i ne bude komplikacija, moguće je kako će biti na raspolaganju Daliću u zadnjem ciklusu kvalifikacija, u studenome 2019.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL