sad slijedi ono pravo

Hrvatski ragbijaši na EP-u izborili plasman među osam najboljih

16.06.2023 u 22:15

Bionic
Reading

Hrvatski su ragbijaši izborili četvrtfinale turnira Europskog prvenstva druge jakosne divizije u ragbiju 7, olimpijskoj inačici tog sporta, koji se igra u Zagrebu, na igralištu NK Lučkog.

Prvog dana natjecanja Hrvatska je pobijedila Bugarsku 25-19 i Švicarsku 28-7 te već nakon dvije utakmice osigurali plasman među osam. U subotu igra protiv Švedske u skupini, a predvečer su četvrtfinala, dok je u nedjelju završnica turnira.

'Nakon utakmice s Bugarskom, unatoč pobjedi, igrači su bili nesretni, kao da su izgubili. Bez podcjenjivanja Bugara, ali bili smo svjesni da nismo odigrali kako znamo i možemo', rekao je izbornik Anthony Poša.

Svaki je početak velikog natjecanja težak, pogotovo favoritima, a zato su naši u drugoj utakmici pokazali svu raskoš i pobijedili su vrlo jaku Švicarsku 28-7.

'Jako sam sretan jer i ja i pogotovo ovi momci i njihove obitelji podnose veliku žrtvu da bi igrali za reprezentaciju. Pobjeda nad Švicarcima podigla nam je i letvicu očekivanja, postavili smo viši standard i ako u iduća dva dana nastavimo ovako, možemo ispisati povijest', dodao je Poša.

A povijest bi značio plasman u Championship diviziju, gdje su Britanija, Irska, Francuska, Italija... Dvije će reprezentacije iz Trophy divizije otići u viši rang.