jako slabo

Hrvatski protivnici na SP-u moraju biti zabrinuti: Ovo su katastrofalni rezultati!

07.06.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija možda je u Liverpoolu izgubila od Brazila, ali Island i Nigerija imaju još puno gore rezultate uoči početka SP-a u Rusiji, a problema ima i Argentina...

Prijateljske utakmice nisu mjerilo kvalitete, ali naši protivnici u grupi D moraju biti zabrinuti, s obzirom na prikazano na terenu tijekom 2018. godine.

  • +3
Prijateljska utakmica: Engleska - Nigerija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, niti jedna izabrana vrsta u našoj grupi ne briljira, no porazi Hrvatske protiv Perua i Brazila djeluju benigno u odnosu na rezultate Nigerije i Islanda uoči SP-a u Rusiji.

Nigerijci su u neugodnoj seriji od tri poraza uz jedan remi u posljednje četiri utakmice. Posebno loše prolaze protiv Europljana, što budi optimizam uoči utakmice u Kalinjingradu 16. lipnja. Izgubili su od Srbije u ožujku, a svladala ih je prošle subote Engleska na Wembleyju, a ove srijede i Češka. Poraz su izbjegli tek protiv DR Konga s kojim su remizirali 2. lipnja.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Island je u još goroj seriji rezultata. Ako ne računamo utakmice s Indonezijom u siječnju koje nije igrala udarna momčad, Hallgrimssonova družina ima četiri poraza i jedan remi u zadnjih pet utakmica. Također su izgubili od Češke, remizirali s Katarom, a ove kalendarske godine bilježe same poraze: od Meksika, Perua i Norveške primili su po tri pogotka.

  • +3
Prijateljska utakmica: Španjolska - Argentina Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

Problema ima i Argentina koja je zbog prijetnji morala otkazati generalnu probu za SP protiv Izraela, a s obzirom na poraz 6:1 protiv Španjolske u ožujku, Messiju i društvo definitivno fali zajedničkih minuta kako bi se uigrali.

Sve to budi hrvatski optimizam uoči početka SP-a, no treba biti oprezan, jer bez sumnje će sve reprezentacije u Rusiji pokazati svoje najbolje izdanje kad nogometna smotra počne, a neuspjesi u prijateljskim utakmicama jako će se brzo zaboraviti...