zabrinuti dodig

Hrvatski osvajač Roland Garrosa ne spava mirno: Slutim da će mi se javiti odvjetnici

13.06.2023 u 08:24

Bionic
Reading

Ivan Dodig i Austin Krajicek osvojili su Roland Garros u konkurenciji parova, ali Grand Slam u Parizu nije prošao bez problema. Posebno je kritičan prema organizatorima bio naš Dodig, koji se vratio u Hrvatsku, ali je i s pravom zabrinut

Ivan Dodig (38) osvojio je svoj sedmi Grand Slam, četiri ima u mješovitim parovima, a sada je s Austinom Krajicekom osvojio treći u konkurenciji muških parova.

'Jako sam veseo, drago mi je. Ovo je veliki rezultat, posebno u mojim godinama. Nije baš da puno igrača u ovim godinama može osvojiti Grand Slam, ipak su to veliki zahtjevi. Moram biti sretan i ponosan. Jako sam zadovoljan, posebno finalnim mečom. Igrali smo najbolji tenis, a u finalu smo odigrali najbolje', kazao je Dodig po povratku u Hrvatsku, no nije mogao a da još jednom ne spomene sve probleme koje je imao zbog propusta organizatora Roland Garrosa.

Odmah je oštro Dodig kritizirao organizaciju Grand Slama u Parizu, još za vrijeme samog turnira, a sada je odlučio otkriti s kakvim se problemima susretao u francuskoj metropoli.

'Nije mi bilo lako, ali kroz karijeru sam navikao na razne stvari. Izgledaju kao sitnice, ali puno vremena sam gubio zbog organizacije, prijevoz me čekao dva kilometra od hotela, na ulici, bez razloga, nije to toliko daleko da nije mogao doći do mene. Puno je bilo zbrke oko malih stvari, i tako 15 dana. A oni nisu imali volju promijeniti nešto', kazao je Dodig te nastavio:

'Naprosto nisam imao adekvatne pripreme kao drugi igrači. Kasnio sam na zagrijavanje, uoči polufinala sam morao ustati u 6 sati da bih bio siguran da ću stići na meč. I na kraju sam im htio poručiti da najveći turniri, poput Roland Garrosa, moraju imati bolju organizaciju. Govorio sam im, nisu me čuli, i to mi je bila jedina opcija.'

I baš bi zbog tih javnih kritika Dodig mogao zaraditi kaznu...

'Slutim da će mi se javiti odvjetnici s nečim, moglo bi biti problema. Ali to je sastavni dio karijere, u kojoj sam prošao puno toga, i pogrešaka i dobrih stvari, ali kad je čovjek u pravu, treba to reći. Pokušao sam sve, razgovarao sam s organizatorima tri puta i nisu imali sluha. Ostao je jedini način da osvojim turnir i onda kažem javno sve. Ne samo zbog sebe, nego i zbog drugih igrača koji doživljavaju svakakve tretmane na turnirima i ljudi to trebaju znati', odlučan je Dodig te je po osvajanju titule šokirao sve svojim izjavama.

'Imam još nešto važno reći. Četverostruki sam osvajač Roland Garrosa i imam ukupno sedam Grand Slam titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportaš, a to znači da trebamo svi mi igrači biti tretirani jednako kad se natječemo', kazao je Dodig u trenucima u kojima je podizao pehar pobjednika te nastavio:

'Jako sam tužan što moram reći, ali 15 dana sam na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turist u Parizu. Ali danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje tretirati svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao.'

Njegove kritike zasigurno nisu dobro sjele organizatorima Roland Garrosa, ali Dodiga ni to neće zaustaviti da nastavi u svom pobjedničkom ritmu.

'Do kad planiram igrati? Drago mi je da moja djeca mogu svjedočiti mojim velikim rezultatima, motivacija su mi. Dobro se osjećam, iako imam neke poteškoće, tijelo daje znakove, boli, škripi, ali još sam dobar, velik igrač i mogu osvajati velike turnire. Trudim se oko tijela, vodim brigu i to je ključ moje dugovječnosti. Nadam se da će biti još lijepih rezultata. Ima u meni još vatre! Moja obitelji velika mi je motivacija, imam rodbinu koja me podržava...', kazao je Dodig.