'građani' slave

Kiša upropastila mimohod Cityja, na proslavi se okupilo tek nekoliko tisuća navijača...

12.06.2023 u 23:21

Bionic
Reading

Nekoliko tisuća navijača nogometnog kluba Manchester City okupilo se večeras na mimohodu Manchesterom, kako bi proslavili osvajanje tri naslova ove sezone, uključujući i trofej u Ligi prvaka

Nogometaši Cityja, predvođeni norveškim napadačem Erlingom Haalandom i trenerom Pepom Guardiolom, u otvorenom autobusu prošli su ulicama Manchestera. Vraćajući se u nedjelju ujutro avionom iz Istanbula, većina igrača odmah je uzela drugi zrakoplov za dodatnu noć slavlja na Ibizi.

Proslavu je obilježila kiša zbog koje je mimohod nakratko odgođen, a zbog lošeg su vremena brojni navijači odustali od dolaska. Na društvenim mrežama je Cityjeva fešta odmah proglašena totalnim debaklom jer očekivalo se nekoliko desetaka tisuća navijača, a stiglo ih je tek par tisuća...

  • +14
Manchester City, proslava Lige prvaka, 12.6.2023. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Podsjetimo, nogometaši Manchester Cityja osvojili su u subotu naslov Lige prvaka nakon što su u finalu u Istanbulu svladali milanski Inter 1:0.

Prvak Engleske 20. svibnja, pobjednik FA Cupa 3. lipnja, prva Liga prvaka u svojoj povijesti prije dva dana, čime su izjednačili pothvat koji je uspio samo njihovu susjedu u crvenom, Unitedu 1999. godine, u Engleskoj dosad.