španjolska liga

Hrvatski napadač dugo je čekao na ovo; prekinuo je sušu dugu više od pola godine

08.12.2018 u 15:40

Bionic
Reading

Nikola Kalinić napokon je došao 'na štih'. Zbog ozljede i operacije stopala nema Diega Coste pa je Kale sada prva opcija u napadu Atletico Madrida. I u razmaku od samo četiri dana dva je puta zabio za 'rojiblancose'

Tko čeka, dočeka! Dobro je što je Nikola Kalinić u redovima Atletico Madrida imao više živaca čekati priliku. Čini se da je ipak naučio nešto nakon sukoba s izbornikom Zlatkom Dalićem zbog čega je izbačen iz reprezentacije na SP-u u Rusiji.

Kale je nakon toga iz Milana otišao u Atletico Madrid i strpljivo čekao. Istina, čekao je i Diego Simeone, imao je argentinski trener poprilično čelične živce dok se nadao kako će Kalinića napokon krenuti gol. Realno, nije Kalinić imao previše prilika ni minuta u igri, ali kad bi ih dobio - nije zabijao.

I tako sve do srijede kad je u Kupu kralja Kalinić krenuo u prvih 11 'rojiblancosa'. Mjesto mu se otvorilo jer je Brazilac sa španjolskom putovnicom i najbolji strijelac Atletica Diego Costa završio na operaciji noge i neće ga biti barem do ožujka.

Tako je Kalinić protiv poluamatera iz Sant Andreua u Kupu razbio prokletstvo i napokon zabio prvijenac za Atletico. To mu je 'otvorilo vrata' i za subotnju utakmicu u prvenstvu. Atletico je na svom stadionu Vanda Metropolitano ugostio Alaves s kojim se bori za sam vrh prvenstvene ljestvice.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Rojiblancosi' su na kraju bili uvjerljivi, slavili su 3:0, a 'načeo' ih je baš Nikola Kalinić u 25. minuti utakmice. Nakon toga je uslijedilo zatišje do samog finiša utakmice kad je za 2:0 zabio Griezmann (82. minuta), a konačnih 3:0 postavio je Rodri Hernandez u 87. minuti. Kalinić je svoje napravio te ga je Simeone iz igre izvadio u 56. minuti.

Kale je tako od srijede do subote zabio dva gola, a na to da zabije u prvenstvu čekao je više od pola godine. Posljednji prvenstveni gol zabio je u Serie A u dresu Milana još tamo 20. svibnja u pobjedi protiv Fiorentine 5:1. Od tada je trajala teška suša, nadamo se da će ga sada napokon krenuti jer sigurno je da Kale nije zaboravio zabijati, samo mu je trebalo malo vremena da 'namjesti' nogu...