prošla zlatna vremena

Kalinić se našao na neslavnoj listi: Atletico više ne zna kupiti napadača?

07.12.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Dnevnik Marca naglašava kako nakon odlaska Diega Coste 2014. godine u Chelsea Atletico nikako da kupi napadača koji će momčadi garantirati golove...

Atletico je dugi niz godina bio poznat po svojim ubojitim centarforima. Imao je u svojim redovima Fernanda Torresa pa Kuna Aguera, Diega Forlana i Radamela Falcaa, da bi vrhunac doživio s Diegom Costom koji je sezone 2013./14. utrpao 36 golova u 52 utakmice i odveo crveno-bijele do titule prvaka Španjolske, kao i do finala Lige prvaka.

  • +3
Liga prvaka: Atletico - Monaco Izvor: Profimedia / Autor: Guille Martinez/Cordon Press

Nakon toga Diego Simeone i njegovi skauti nikako da nađu čovjeka koji će nemilosrdno trpati. Pokušali su s Marijom Mandžukićem, no on nije taj tip napadača i brzo je napustio Madrid te se skrasio u Juventusu.

Dolazak Jacksona Martineza bio je veliki promašaj, kao i Vietta, a nije se proslavio niti Kevin Gameiro.

Posljednjeg na tu listu stavila je Marca Nikolu Kalinića koji je nakon 22 odigrane utakmice uspio zabiti svoj tek prvi pogodak ove srijede u Kupu kralja protiv niželigaša Saint Andreua.

Ni povratak Diega Coste s kojim je završila serija efiksanih Atleticovih centarfora nije pomogao, a jedina kupovina u napadu koja se isplatila je ona Antoinea Griezmanna no on ipak ne igra na poziciji 'devetke'.

'Sezone prolaze, a Atletico nikako da nađe zamjenu koja garantira golove,' zaključuje najugledniji španjolski sportski list.