OLIMPIJSKE PRETKVALIFIKACIJE

Hrvatski košarkaši danas igraju s Nizozemcima, evo kada i gdje gledati utakmicu

16.08.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji nakon pobjede nad Belgijom i Švedskom, u posljednjoj utakmici u skupini Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira, slijedi susret s Nizozemskom (16 sati, MAXSport 1)

S Narančastima se Hrvatska već susretala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019, pa i kvalifikacijama za EuroBasket 2022. Hrvatska je tada slavila u gostima (69:59), ali i doživjela poraz kod kuće (57:65). No, zaista je teško uspoređivati dvije generacije reprezentacija. Za tadašnju Hrvatsku su iz sadašnjeg sastava igrali tek Goran Filipović, Roko Prkačin i Mateo Drežnjak, dok su kod Nizozemaca ostali još samo Yannick Franke i Charlon Kloof koji su u posljednjoj međusobnoj utakmici ubacili 15 i 10 poena, piše HKS.

Uspoređujući brojke na temelju dviju utakmica odigranih na turniru u Istanbulu, Hrvatska je u gotovo svim segmentima u prednosti. Najveća je razlika u preciznosti šuta za tri poena koja kod Nizozemaca iznosi 20%, dok Hrvatsku krasi preko 40%. Viši je kod Hrvatske i prosječni ukupan broj skokova (33-26), no Nizozemska ipak vodi u broju napadačkih skokova (7-16).

Izbornik Josip Sesar ukratko je predstavio vrline i mane nizozemske reprezentacije:

'Gledali smo nizozemske utakmice, to je mlada momčad koja jako puno trči, imaju dva jako dobra playmakera i pick and roll igru. Nemaju šutere na visokim pozicijama kao što to ima Švedska, tu će nam u match-upu biti nešto lakše braniti, međutim mi imamo svoj put. Imamo i stvari koje želimo još popraviti i biti bolji iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu.' Utakmicu Hrvatska – Nizozemska možete uživo pratiti na programu MAXSport 1.