ima li kraja pehovima?

Hrvatski izbornik Dalić u sve većim problemima; nakon Kovačića i Brekala ozlijedio se još jedan važan igrač

04.11.2021 u 08:24

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija bori se za izravan plasman na SP 2022. godine u Kataru, no izborniku Zlatku Daliću iz dana u dan stižu loše vijesti. Prvo je otpao Mateo Kovačić, pa se ozlijedio Josip Brekalo, a listu je sada 'dopunio' Domagoj Vida

Pred 'vatrenima' su posljednje dvije utakmice kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine. Hrvatski će nogometaši prvo gostovati na Malti (11. studenog), a onda u nedjelju 14. studenog na Poljudu nas očekuje odlučujući dvoboj, protiv Rusije za prvo mjesto u skupini i izravni plasman na SP!

No, malo je dobrih vijesti stizalo do izbornika Zlatka Dalića posljednjih dana. Prvo je zbog ozljede definitivno za obje utakmice otpao Mateo Kovačić, a onda se ozlijedio i Josip Brekalo.

No, nesreća ne dolazi sama, pa je tako za obje utakmice upitan i jedan od najstandardnijih 'vatrenih', stup obrane Domagoj Vida!

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U srijedu navečer njegov je Bešiktaš u Ligi prvaka gostovao kod lisabonskog Sportinga, ali među igračima koji su konkurirali za tu utakmicu nije bilo našeg Domagoja Vide. Ostao je naš stoper u Istanbulu jer je - ozlijeđen!

Iz kluba su potvrdili kako Vida i dalje ima problema s bedrenim mišićem, a zbog te je ozljede pauzirao dvadesetak dana u rujnu te je propustio utakmicu s Ciprom.

Zaigrao je Vida nakon toga u Osijeku protiv Slovačke i činilo se kako je ozljeda prošlost. No, očigledno je da se ponovno ozlijedio proteklog vikenda kada je odigao svih 90 minuta u 1:0 porazu Bešiktaša na gostovanju kod Hatayspora te niti nije bio u konkurenciji za utakmicu Lige prvaka protiv Sportinga.

  • +51
Cipar - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: EPA / Autor: SAVVIDES PRESS

Realno, možda je i bolje jer Bešiktaš je u Lisabonu izgubio 4:0, a Vida - ako ozljeda bedrenog mišića nije ozbiljnije prirode - ima dovoljno vremena da se oporavi. Ako ne za utakmicu s Maltom, onda za Rusiju 14. studenog.

Problem? U Bešiktašu za sada nisu otkrili koliko je ozljeda Domagoja Vide ozbiljna i teška, a nije poznato ni hoće li zaigrati ovog vikenda u derbiju s Trabzonsporom...